FETÖ'nün Tire İmamı tutuklandı

FETÖ'nün Tire İmamı tutuklandı

İzmir'de FETÖ'nün Tire imamı olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

İzmir'de yakalanan FETÖ'nün Tire imamı olduğu öne sürülen gıda teknikeri Mustafa Ç. ile Ödemiş'te öğretmen Levent A., gözaltına alındı. Geçen dört günün ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı, tutuklandı.

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ'nün Tire imamı olduğu öne sürülen gıda teknikeri Mustafa Ç. ile Ödemiş'te öğretmen Levent A. geçen cumartesi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Ç. ve Levent A., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Öte yandan; 5 Ağustos'ta, Tire'nin Maltepe yakınlarında çıkan küçük çaplı arazi yangının nedeni de belli oldu. Yangının, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Fetullah Gülen'e ait belge ve dokümanların yakılmak istendiği sırada çıktığının belirlendiği ifade edildi.

BAYINDIR'DA İSE 4 TUTUKLAMA

Ayrıca Bayındır'da, FETÖ soruşturması kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 16 şüpheliden Sadık A., Ekmel G., Mustafa U. ve Hüseyin Şükrü Ö.'nün tutuklandığı belirtildi. Zanlıların, ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda örgütün birbirlerini tanımakta şifre olarak kullandığı 1 dolarlar ile çok sayıda bilgi belge ve doküman ele geçirildiği belirtildi. Pasaportlarına el konulan diğer 12 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

DHA