FETÖ'nün üniversitesine operasyon: 53 gözaltı

FETÖ'nün üniversitesine operasyon: 53 gözaltı

FETÖ'nün kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik operasyonda aralarında İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç'ın da bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı.

 Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen 3 ayrı operasyonda, aralarında emniyet şube müdürü ve amirlerin de bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri emniyetteki, Pamukkale Üniversitesi'ndeki (PAÜ) ve kapatılan FETÖ okullarındaki şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla Denizli Emniyet Müdürlüğün'de görevli şube müdürü ve emniyet amirlerinin de aralarında bulunduğu 26 emniyet personeli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 polisin daha arandığı bildirildi.

Gözaltına alınan zanlıların cep telefonlarında, FETÖ/PDY elemanlarının kendi arasında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı "ByLock" programının bulunması dikkati çekti.

 PAÜ'den 6 akademisyen ve kapatılan okulların yöneticilerine gözaltı

Aynı soruşturma çerçevesindeki bir başka operasyonda ise kentte daha önce FETÖ'ye finansman sağladıkları gerekçesiyle kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyeleri ile Pamukkale Üniversitesi'nden 6 akademisyen ve 1 memurun aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların ikametleri ile kapatılan okullarda arama yapıldı. Aramada, çok sayıda evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konuldu.

AA