FETÖ’nün yazılımcısı tutuklandı

FETÖ’nün yazılımcısı tutuklandı

FETÖ'nün Mozambikli bilgisayar yazılımcısı tutuklandı.

Emniyet’e yapılan ihbar sonrası kapatılan Fatih Üniversitesi’nde yazılım uzmanı olarak çalışan Mozambikli Malmbane İstanbul’da yakalandı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Mozambikli Helton Silva Malmbane, Emniyet'e gelen ihbar üzerine evinde gözaltına alındı. Kapatılan Fatih Üniveristesi'nde yazılımcı olarak çalıştığı belirlenen Malambane (27) hakkında FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları'na katıldığı belirlenen şüphelinin, "Mozambik'te lise öğrenimim bittikten sonra abilerim beni ASİAD (Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği) isimli derneğe yönlendirdi. Bu derneğin referansıyla Fatih Üniversitesi'nde burslu olarak yüksek lisans yapmaya başladım. FETÖ bana destek olmasaydı da ben yüksek lisans için bu üniversiteyi kabul edilirdim. Öğrenimim bittikten sonra ben bu üniversitede yazılımcı olarak çalışmaya başladım. Cemaat evlerinde de kalmaya devam ettim" dedi.


"BİLMİYORDUM"
Tutuklamaya sevk edilen şüpheli Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgusunda ise, "Fatih Üniversitesi'nde öğrenim gördüğüm ve çalıştığım sırada ben Hıristiyandım. Bu yüzden beni sohbetlerine katmıyorlardı. Bu sırada okul arkadaşıma aşık oldum ve evlendim. Cemaat evlerinden ayrıldıktan sonra irademle Müslüman oldum. Eşim hamileydi. Bu yüzden çalışmaya devam ettim. Eşim doğum yaptıktan sonra cemaat beni tekrar çağırdı. Ben bu örgütü lanetliyorum. Bunların böyle hain olduğunu bilseydim ülkemde kalır tarımla uğraşırdım. Bu örgüt için bilerek isteyerek bir yazılım yazmadım" ifadelerini kullandı. Malmbane'nin cemaat isteğiyle yazılım çalışmaları tutuklama kararı için delil olarak gösterdi.

Sabah