Figen Yüksekdağ'dan ''polis silah çekti'' iddiası !

Figen Yüksekdağ'dan ''polis silah çekti'' iddiası !

HDP, Figen Yüksekdağ'ın polis tarafından silah çekilerek aracının durdurulduğunu ileri sürdü, emniyet yalanladı.

İstanbul Sultangazi'de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın içinde bulunduğu aracın polis tarafından, 'silah doğrultularak durdurulduğu' iddiası üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

USULÜNCE DURDURULDU, YÜKSEKDAĞ'I GÖRÜNCE BEKLETMEDEN BIRAKTILAR

Yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının bahane edilerek korsan gösteri yapılacağı ve bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (el yapımı patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirileceği yönünde bilgiler edinilmiş, bu doğrultuda bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatılmıştır. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir araç usulünce durdurulmuş, aracın içerisinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bulunduğunun anlaşılması üzerine araç bekletilmeksizin gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.

TABANCA, EL YAPIMI PATLAYICI, MOLOTOF KOKTEYLİ ELE GEÇİRİLDİ

Açıklama şöyle devam etti: "Bahse konu uygulamalar çerçevesinde 13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi İlçesinde yapılan yol kontrolleri, araç aramaları ve belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde; 54 molotof kokteyli, 6 patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı), 5 tabanca ele geçirilmiş ve 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. İstanbul halkının huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik tedbirleri yasal mevzuatlar çerçevesinde kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülecektir."