Filografi Sanatçısı Kadın Tablolarını Satıyor, Köy Okularını Onarıyor

Filografi Sanatçısı Kadın Tablolarını Satıyor, Köy Okularını Onarıyor

İSTANBUL'da yaşayan Filografi sanatçısı Aysun Gemalmaz, yapıp sattığı tablolardan elde ettiği gelirle Erzurum'da 2 köy ilköğretim okulunu baştan aşağı...

İSTANBUL'da yaşayan Filografi sanatçısı Aysun Gemalmaz, yapıp sattığı tablolardan elde ettiği gelirle Erzurum'da 2 köy ilköğretim okulunu baştan aşağıya yeniledi. Sanatçı Gemalmaz, eskiyen diğer köy ilkokullarını da yenilemeği hedeflediğini söyledi.

Erzurumlu Filografi sanatçısı 50 yaşındaki Aysun Gemalmaz, 'Her köye bir tebessüm' sloganıyla, yardım seferberliğinin ilkini Erzurum'un Aziziye İlçesine bağlı Çiğdemli Köyünde başlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Aziziye İlçesine bağlı Çiğdemli köyü ilkokulu ile lojmanların boyanmasını sağladı. Okulun eksiklerini gideren Gemalmaz, eğitim- öğretim gören 59 öğrenciye içinde Türk bayrağı, spor ayakkabı, çorap, çamaşır, oyuncak ve çikolatadan oluşan hediye paketi verdi.

Çiğdemli Köyü'ndeki ilkokulun eksiklerini tamamladıktan sonra, 5 derslik ve 69 öğrencili Yastıktepe İlköğretim okulunu onarmak için kolları sıvadı. Okulun kapılarını değiştirip, elektrik tesisatını yenileyen Gemalmaz, kalorifer tesisatı yaptırdı, okulda ana sınıfı ve kütüphane oluşturdu. Okulu boyattıktan sonra açılışı Pasinler Kaymakamı Ali Ada ve Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu ile birlikte yaptı.

'FİLOGRAFİ, DÜNYADA UNUTULMAK ÜZERE'

Doğup büyüdüğü Erzurum'dan 1979 yılında ayrıldığını belirten Aysun Gemalmaz, ancak memleketi ile bağını hiçbir zaman koparmadığını söyledi. Gemalmaz, Filografi sanatı ile ilgili de şu bilgiyi verdi:

"Ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek, belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesidir. Ülkemizde pek tanınmayan bu sanat, zorluğu, sabır gerektirmesi nedeni ile dünyada unutulmak üzeredir. Günümüzde bu sanatın ustalarından biriyim. 'Her köyde bir tebessüm' sloganı ile yola çıktım. Hedefim Erzurum'daki okulları yenilemek. Öğrencilerin teşekkür ederken gözlerindeki gülüş bana büyük mutluluk veriyor. Eğitime katkı için çıktığım bu yolda Erzurumlu gençler beni yalnız bırakmadı. Onlara da teşekkür ediyorum."

Tİ(KS/COŞ)