Sinem finalde Yunanlılar'a karşı

Sinem finalde Yunanlılar'a karşı
Güncelleme:

ABD'de müzik yarışmasında finale kalan Sinem Yunanlılar'a karşı...

ABD’de yaşayan Türk sanatçı Sinem Saniye’nin "Are We in Love" klibi Amerika’daki milyonlarca seyirciye ulaşan Indi Music TV’de binlerce yarışmacı arasından finale kaldı. Finalde, Sinem’in, "Are We in Love" isimli aşk şarkısının klibi, Yunanlı grubun "Constantinepole 1453" isimli Türkleri karalayan, politik şarkısına karşı yarışıyor. Sinem’in aşk şarkısı, Yunanlıların savaş ve Türk düşmanlığı yapan klibine karşı yarışmayı çok az bir oy yüzdesiyle önde götürüyor. Yarışmanın birincisinin internet yoluyla belirleneceği belirten Sinem, Türklerden destek istedi.

-TÜRKLERE OY KULLANSIN ÇAĞRISI-

Bugün Türkiye saati ile 19.00 da sona erecek oylamada Türkiye’den de oy kullanılabileceğini vurgulayan Sinem, "Bu yarışmanın benim için önemi çok büyük. Amerika’da bir Türk olmaktan gurur duyuyorum ve müzik hayatımda her attığım adım ve her yaşadığım, başarıyı ve kazandığım ödülü sadece kendim için değil, Türk millet için alıyorum. Türkiye adına da yaşıyorum. Ne şanslıyım ben, klibim bu kadar kişi arasında Amerika’da finale kalmış, umarım sizde beğenirsiniz ve kazanması için bugün oy verirsiniz. Oylarınızı http://www.indimusictv.com/ kullanabilirsiniz.Yarışmayla ilgili detayları ve beni, müzik hayatımı daha yakından takip etmek isteyenlere Facebook Fan sayfama davet ediyorum, http://www.facebook.com/inbox/#/pages/Sinem-Saniye/43747151193?ref=mf " dedi.

Sinem Saniye geçtiğimiz yıllarda, John Lennon beste yarışmasını 20 bin kişi arasından kazanmış ve ABD’de yıldızı parlamıştı. ABD’de başarıya doymayan Sinem’in . "Boom Sheke Nana" isimli şarkısı, da Billboard Dünya Beste Yarışması’nda binlerce rakibini geride bırakarak ikinci olmuştu.

-SİNEM YARIŞMADA KIL PAYI ÖNDE GİDİYOR-

Sinem Saniye’nin IMTV müzik yarışmasında finallerde yarışan "Are we in Love" klibi yarışmaya katılan binlerce klip arasında önce ilk 10’a kaldı ardından final olarak adlandırılan ilk dörde girdi.

Finale kalan dört klibin internet üzerinden sadece 2 gün sürecek oylamanın ardından birinci parçanın seçileceği bildirldi. Finallerde Sinem Saniye’nin, "Are we in Love" klibi yüzde 47 oy oranıyla birinci durumda. Sinem’i, aldığı yüzde 45 lik oyla Phoenix Reigin isimli Yunan Topluluk "Constantinepole 1453" klibiyle izliyor. Finale kalan diğer yarışmacılardan Natalie Janz’ın Sweetet Then Wine isimli klibi yüzde 5 , Michele Wells’in The Tear isimli şarkı klibide yüzde 3 oy aldı.