Firari komutanlar Konya'da yakalandı

Firari komutanlar Konya'da yakalandı

Darbe gecesi TRT ve Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması talimatını veren 2 kurmay albay Konya'da yakalandı.

Darbe girişiminin ardından firar eden kurmay albaylar, Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya, Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde saklandıkları evde yakalandı. TRT'nin basılması ve Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması talimatını verdiği öne sürülen Gazneli ve Kaya'nın Mısır'a kaçmak için girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaçan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya'nın, Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde bir evde saklandığı bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipler, bugün saat 22.30 sıralarında, aslen Konyalı olan Nebi Gazneli'nin kardeşi tarafından kiralandığı tespit edilen stüdyo tipi daireye operasyon düzenledi. Operasyonda, şüphelilerden biri dairede, diğeri ise çatıda saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli, Konya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

MISIR'A KAÇACAKLARDI

Gazneli ve Kaya'nın 2 gün önce konyaya geldiği, Nebi Gazneli'nin kardeşinin, iki askeri Mısır'a kaçmaları için bağlantı kurmaya çalıştığı ileri sürüldü.

KÖPRÜDE HALKA ATEŞ AÇILMASI EMRİNİ VEREN KOMUTAN İDDİASI

Kurmay Albay Nebi Gazneli'nin, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması ve TRT'nin basılması emirlerini verdiği iddia edildi.

Şüphelilerin, işlemlerinin ardından İstanbul'a götürülecekleri belirtildi.

DHA