Fırat Çakıroğlu’nun babası: Cumhurbaşkanı arayıp başsağlığı dilemedi

Fırat Çakıroğlu’nun babası: Cumhurbaşkanı arayıp başsağlığı dilemedi

Geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi’nde çıkan olayda bıçaklanarak öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma programı düzenlendi. Bornova Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz,...

Geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi’nde çıkan olayda bıçaklanarak öldürülen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma programı düzenlendi. Bornova Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Milletvekili Engin Alan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim, mevlit okundu. Dua edildi. Programa katılanlara lokma, irmik helvası ve pilav ikram edildi. Baba Fuat Mahir Çakıroğlu, başsağlığı dileyen Engin Alan’a, “Cumhurbaşkanı Erdoğan hariç, neredeyse bütün Türkiye’nin arayarak acımızı paylaştı.” siteminde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Acımı büyük Türkiyemiz ve Cumhuriyetimiz bir evladını kaybetti. Fakat bizi üzen bir başka olay da arkadaşımızın ‘karşıt görüşlü’ olarak tarif edilmesidir. Böyle bir tanımlama haber diline de gerçeğe de yakışmamaktadır.” dedi.

‘ÜNİVERSİTELER TERÖR YUVASI OLAMAZ’

Eğitim ve öğretim için okula giden gençlerin hiç birinin bir daha böyle bir olay yaşamamasını dileyen Karataş, şunları söyledi: “Eğitim hakkı vazgeçilmez bir hakken, üniversitelerimizi terör yuvasına dönüştürmek isteyen eli kanlı bölücü örgüt yanlıları buralardan temizlenmelidir. Hepimiz anne babayız, hepimizin çocukları var. Bu çocukların hepsi Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin kazanımlarıdır. Bu hazineyi örgüt yanlılarına, eşkıyalara ve kanunsuz bir takım kişi ve oluşumlara kurban edemeyiz. Biz hepimizin çocukları rahat rahat okusun istiyoruz.”

‘KARŞIT DİYEREK TERÖRÜ GİZLİYORLAR’

Fırat’ın bazı basın kuruluşlarında ‘karşıt görüşlü’ olarak tarif edilmesinin kendilerini üzdüğünü ifade eden Karataş, “Böyle bir tanımlama haber diline de gerçeğe de yakışmamaktadır. Neyin karşıtı olduğumuzu bilirsek ve bildirirlerse çok memnun oluruz. Evet biz Türk milliyetçisiyiz Türkiye sevdalısı, Cumhuriyet aşığı ve Atatürk’ün izindeyiz. Bizi tarif ederken böyle tarif etmeleri daha doğru olur. Bizi birileriyle aynı kefeye koymak, onların vahşetini ve suçunu örtmektir! Üniversitelerde çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı tehdit ‘karşıt’ denilerek üzeri örtülmeye çalışılıyor. Bu hata yapılmamalıdır, diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN