Fırat Üniversitesine 4 Bin Tonluk Su Deposu Yapıldı

Fırat Üniversitesine 4 Bin Tonluk Su Deposu Yapıldı

Fırat Üniversitei'nde 3 ay önce inşaatına başlanılan ve 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak olan 4 bin tonluk su deposu tamamlandı.

- Fırat Üniversitei'nde 3 ay önce inşaatına başlanılan ve 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak olan 4 bin tonluk su deposu tamamlandı.

Fırat Üniversitesi bünyesinde 20 yıl önce yapılan 2 bin tonluk su deposunun ihtiyacı karşılayamaması ve giderinin yüksek olması nedeniyle 3 ay önce 4 bin tonluk su deposu yapımına başlandı. 3 ay süren çalışmaların ardından 4 bin tonluk su deposu tamamlandı. Yapılan su deposu sayesinde Fırat üniversitesi'nin yıllık 155 bin lira tasarruf sağlaması bekleniyor. Fırat Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Mevcut 2 bin ton kapasiteli su deposunun yaklaşık 20 yıl önce yapılmış olması, günümüz şartlarını karşılayamaması ve gerek maliyet giderlerinin yüksek olması, gerekse iş gücünün yüksek olması nedeniyle yeni su deposunun yapımı üniversite için büyük önem arz ediyordu. 2 Haziran da yapımına başlanan ve 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan su deposu 15 Ekimden itibaren hizmet vermeye başladı. Yapılan çalışmayla yine elektrik kesintisi ve pompa arızaları durumunda kampüste yaşanan olumsuzluklarda asgari düzeye indirilmiş oldu. İş gücü tasarrufundan da kazanç sağlayan yeni modern 4 bin tonluk su deposu, 2 ayrı bağımsız bölümde mühendislik kampüsü ve rektörlük kampüsü şeklinde ihtiyacı gideriyor. Yeni su deposundan bağlantı yapılıp, suyun dağıtımı içinde 3 bin metre boru ile şebeke hattı çekildi. Fırat Üniversitesi kampüsünden yaklaşık 50 metre yüksek bir noktaya yapılan su deposunda dağıtım içinde ekstra bir basınca ihtiyaç duyulmuyor. Daha önce 6 hidrofor ve pompa yardımıyla dağıtılan su, üniversite içerisinde yer alan tüm noktalara artık tamamen kendi cazibesiyle elektriğe bağımlı kalmayacak şekilde dağıtılıyor. Bu sayede elektrik, bakım ve işletme masrafları yıllık olarak hesaplandığında üniversitenin yıllık karı 155 bin lirayı buluyor" denildi.

Yeni 4 bin tonluk modern su deposunun halk sağlığı yönetmeliği standartlarına uygun olarak yapıldığını ifade eden Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Kutbeddin Demirdağ, depo içinde paslanmaz krom malzeme kullanıldığını zemin ve duvarların da beyaz seramik malzemeden yapıldığını söyledi.