Foça'nın failleri YAKALANDI !

Foça'nın failleri YAKALANDI !

Foça'daki hain saldırıyı gerçekleştiren teröristler ele geçirildi.

s.20120904151156.jpgŞanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, geçen pazar günü Viranşehir’de yol kontrolünde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilen 2 PKK’lı teröristin, 9 Ağustos’ta 2 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı İzmir Foça’da askeri araca yönelik bombalı saldırıyı düzenleyen teröristler olduğunu açıkladı.

PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki ilçelerinden patlayıcı ile geçiş yapacakları bilgisi üzerine, geçen pazar günü, Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda polis ve jandarma tarafından kontrol noktası oluşturuldu. Saat 19.00 sıralarında kontrol noktasına gelen F.Y. yönetimindeki 63 HY 776 plakalı hafif ticari araçtan inen 2 terörist, güvenlik güçlerine ateş açtı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ile 1 sivil vatandaş yaralandı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, teröristlerden Batmanlı olduğu saptanan 21 yaşındaki Yunus Çiçek yaralı ele geçirildi. Çatışma sırasında, kimliği saptanamayan ve örgütte ’Ahmet Bal’ kod adını kullandığı belirlenen terörist ise polisler tarafından vuruldu ve atmak istediği el bombasının üzerine düşerek parçalanarak yaşamını yitirdi. Çatışma sonrası teröristlerin üzerinde 2 tabanca, 1 el bombası, 3 bin 800 Dolar, 1055 Türk Lirası ile 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

YARALI TERÖRİST KONUŞTU, OLAY ÇÖZÜLDÜ

Çatışmada yaralı ele geçirilen ve halen Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren teröristlerden Yunus Çiçek, verdiği ifadede Manisa’da keşif yaptıklarını, Adana’da bir süre kaldıktan sonra Suriye’ye gitmek isterken çatışma çıktığını söyledi. Yaralı teröristin bu ifadesinin ardından araştırma başlatan güvenlik güçleri, 2 teröristin, İzmir Foça saldırısına katılanlar olduğunu belirledi.

Güvenlik güçlerinin parmak izi tespitinin ardından yaralı terörist Yunus Çiçek, 2 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı 9 Ağustos’taki Foça saldırısını ölen terörist ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

VALİ: TERÖRİSTLER FOÇA BOMBACISI

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan güvenlik güçleri, 1’i yaralı ele geçirilen 2 teröristin İzmir’in Foça İlçesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişiler olduğunu saptadı. Gelişmeler üzerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte Polisevi’nde basın toplantısı düzenledi.

Çatışmada öldürülen ve yaralı ele geçirilen teröristlerin fotoğraflarını gazetecilere gösteren Vali Celalettin Güvenç, "Şahıslara yönelik yapılan istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde söz konusu örgüt mensuplarının 9 Ağustos 2012 tarihinde 1 uzman çavuş ve er olmak üzere 2 askerimizin şehit olduğu, 9 askeri personelin de yaralandığı İzmir ili Foça ilçesinde askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı eyleminin failleri oldukları değerlendirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışma sonrası, Foça eyleminde kullanılan bombalı düzenekten alınan parmak izleri ile 2 örgüt mensubunun parmak izlerinin mukayesesi sonucunda bire bir eşleştiği tespit edilmiştir" dedi.

ÖZEL YETİŞTİRİLMİŞ TERÖRİSTLER

Vali Güvenç, Viranşehir’de yaşanan çatışmanın üzerinden 24 saat geçmeden polis ve jandarmanın teröristlerin Foça’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişiler olduğunun saptandığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Yaptığımız tespitlere göre bu teröristler özel olarak yetiştirilmiş. 3 Ağustos’ta Suriye’den gelen bu teröristler Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nden yurdumuza giriş yapmış ve karayoluyla İzmir’e geçip, keşif yaptıktan sonra Foça’daki saldırıyı gerçekleştirmişlerdir. Bununla ilgili parmak izleri kesinlikle uymaktadır. Foça olayını yapanlar olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca itiraf vardır. Yaralı terörist eylemi yaptıklarını itiraf etmiştir. Güvenlik güçlerimizin dikkati ve çabası sayesinde, hem özel yetiştirilmiş 2 terörist yakalanırken, Foça’da yüreklerimizi dağlayan eylemi de aydınlatmış oldular."

FOÇA TALİMATI ’BOTAN FAYSAL’DAN

Vali Celalettin Güvenç, 2 teröristin 3 Ağustos’ta Suriye’den Şanlıurfa’ya geldiklerini ve ’Botan Faysal’ kod adlı örgüt yöneticisinin talimatıyla İzmir’e gönderildiklerini söyledi. Ölen ve kimliği saptanamayan Suriye uyruklu olma ihtimali bulunan ’Ahmet Bal’ kod adlı terörist ile yaralı terörist Yunus Çiçek’in, PKK tarafından bomba uzmanı olarak yetiştirildiğinin saptandığını belirten Vali Güvenç, teröristlerin Foça saldırısının ardından Manisa ve Adana’da kaldıklarını belirterek, "Bunlar eylemi bitirdikten sonra Ceylanpınar üzerinden sınırı geçip Suriye’ye gitmeyi planlıyorlardı" dedi.

YARALI TERÖRİST 6 YILDIR ÖLMEK VE ÖLDÜRMEK ÜZERİNE EĞİTİLMİŞ

Vali Güvenç, öldürülen teröristin gerçek kimliğinin saptanmasına yönelik çalışmalar sürdüğünü söylerken, yaralı teröristin 15 yaşında terör örgütüne götürüldüğünü belirterek şöyle konuştu:

"Yaralı terörist Yunus, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Batmanlı ve 21 yaşında. İtirafları var. Kamuoyuyla paylaşmak istiyorum; Yunus 15 yaşında dağa götürülmüş bir çocuk. 6 yıldır ölmek ve öldürmek üzerine yetiştirilen, eğitilen bir insan. 6 yılda dünyada ve Türkiye’de neler olduğunun farkında değil. Türkiye’de kaç tane referandum yapıldı, sivilleşme adına hangi adımlar atıldı, ekonomiye neler katıldı, Türk ekonomisi 6 yılda ne kadar büyüdü, yeni anayasa için ne kadar çalışıldı bunların hiçbirinden haberi olmadan, 6 yıldır anne ve babasını görmeden dağda özel ölme ve öldürme üzerine eğitilmiş birisi. Böyle bir durumla karşı karşıyayız."

Vali Güvenç, 2 teröristin Foça dışında eyleme katılıp katılmadığına yönelik çalışmaların sürdüğünü, Gaziantep’te 10 sivilin ölümüne yol açan bombalı saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını kaydetti. Vali Güvenç, kentte PKK’lılar tarafından eylem yapılma ihtimaline karşı güvenlik güçlerinin teyakkuz halinde olduğunu da kaydetti.

FOÇA SALDIRISINA 5 GÖZALTI

Vali Celalettin Güvenç, yaralı teröristin itiraflarının ardından Foça saldırısına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde İzmir ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini de söyledi. Güvenç, operasyonlarda Foça saldırısında teröristlere keşif sırasında yardım ve saldırı sonrası gizlenmelerine yardımcı olduğu ileri sürülen İzmir’de 3, Ceylanpınar’da ise 2 kişinin gözaltına alındığını sözlerine ekledi.