Ford Otosan'da eylem başladı

Ford Otosan'da eylem başladı
Güncelleme:

Ford Otosan'ın Eskişehir fabrikasında iş bırakma eylemi başladı.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde Ford işçileri grevin 6. gününde taleplerini yönetime sunarken, Ford Otosan’ın Eskişehir fabrikasında da yüzlerce işçi iş bırakma eylemi başlattı.

Gölcük’te Ford Otosan fabrikasının işçileri, Türk Metal Sendikası’na karşı eylemlerini 6. günde de sürdürüyor. Renault ve Tofaş işçilerinin ardından eyleme geçen Ford işçileri, fabrika yönetimiyle görüşme taleplerine dün gece karşılık gelince, bu Sabah erken saatlerde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile görüşerek, kendi aralarında belirledikleri taleplerini yönetime ilettiler.

Görüşmeler hakkında bilgi veren ve olumlu gelişme olacağını düşündüklerini söyleyen işçi sözcüsü Hakan Cömert, “Görüşmelerde anlaşmamız durumunda işimize dört elle sarılmaya devam edeceğiz, üretim kaybını kapatmaya çalışacağız. Hem işvereni kazandıracağız hem de kendimiz kazanacağız. Süreç dün gece itibariyle başladı. Gerekli bir kurul arkadaşımız vardı onlar içeriye çağrıldı. Neler istendiği ve neler yapılacağı konusunda. Arkadaşlarımız da neler konuştuğumuza, neler istediğimize dair belirlediğimiz maddeleri içeri götürdüler. Onlar da kendi aralarında bir münazara içerisindeler. Fabrika yönetimi de kendi aralarında şu anda konuşuyor. Ne olup biteceği de bize gelecek. Biz de o şekilde arkadaşlarımıza aktaracağız artık. Ücret konusunda bir iyileştirme istedik, bu işten çıkarılan arkadaşlarımızın geri dönmesi, Türk Metal Sendikası’nın oradan gitmesi ve bu süreçte hiçbir arkadaşımızın işten çıkarılmaması konusundaki maddelerimizi ilettik” dedi.

Öte yandan, grev yapan işçi gruplarının daha önce Uğur Mumcu Parkı’nda düzenledikleri kahvaltı organizasyonunu sosyal medya üzerinde Türk Metal Sendikası’nın düzenlediğine dair paylaşımların doğru olmadığını söyleyen eylemci işçilerden Selim Petek, eylemlerinin sabote edilmek istediğini dile getirdi.

Eylemlerin devam ettiği Ford Gölcük fabrikasında, günlük 200 aracın çıktığı üretim bandında araç sayısının eylemler nedeniyle 10-15’lere düştüğü ve siparişleri almak için fabrika önüne gelen dev araç kargo gemilerinin de yetişmeyen siparişler nedeniyle Körfez açıklarında demirli beklediği öğrenildi.

ESKİŞEHİR’DE İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Öte yandan, kamyon ve çekici üretimi yapan Ford Otosan’ın Eskişehir fabrikasında da yüzlerce işçi iş bırakma eylemi başlattı.

08.00-18.00 vardiyasına gelen işçiler sabah saat 11.00’den itibaren, ’ücretlerinde iyileştirme yapılması’ ve ’Türk Metal Sendikası’nın Ford fabrikasından çıkması’ talepleriyle fabrika bahçesinde iş bırakma eylemine başladı. Yüzlerce işçinin eylemi, alkışlarla ve çeşitli sloganlarla sürüyor.