Fotoğraf Sanatçısı Hayrettin Doğan’dan Karelerle Yolculuk Sergisi

Fotoğraf Sanatçısı Hayrettin Doğan’dan Karelerle Yolculuk Sergisi

FOTOĞRAF sanatçısı Hayrettin Doğan'ın, yurdun dört bir yanından çektiği fotoğrafları sanatseverlerle buluşturduğu Ankara'daki sergi büyük ilgi gördü....

FOTOĞRAF sanatçısı Hayrettin Doğan'ın, yurdun dört bir yanından çektiği fotoğrafları sanatseverlerle buluşturduğu Ankara'daki sergi büyük ilgi gördü. Doğan, "Sergide, ülkemizin zengin kültürü yansıtılarak bu güzelliklerin halkımız tarafından bir kez daha takdir görmesini sağlamayı amaçladım" dedi.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde fotoğrafçı Hayrettin Doğan tarafından açılan fotoğraf sergisinde ülkemizin birçok köşesinden fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Doğan'ın Kayserili olmasından dolayı sergide başta Erciyes Dağı fotoğrafları olmak üzere başkent Ankara, Sivas, Balıkesir, Kütahya, Aydın, Niğde, Antalya, Nevşehir, Eskişehir’den 27 eser yer aldı. İnsan portreleri ve doğa manzaraları temalı çalışmaların yer aldığı "Karelerle Yolculuk" adlı fotoğraf sergisi, milletvekilleri başta olmak üzere protokolün pek çok kesimi tarafından beğeniyle gezildi.

Fotoğrafçı Doğan, sergi hakkında şunları söyledi:

"Her biri ayrı bir öneme sahip ülkemiz coğrafyasında gezilerim olmakta. Gezilerimdeki amacım bu geniş yelpazeyi fotoğraflarla işleyip ilgili yer ve zamanlarda uygun biçimde paylaşımlarda bulunarak bu değerleri fotoğraflarla yansıtmak. Bu amaçla şimdiye kadar yerel, bölgesel ve ulusal pek çok yayın kanalında eserlerim yayınlandı ve takdir gördü. Kayseri'de düzenlemiş olduğum "Dünya Fotoğraf Emektarları Anadolu'da" faaliyetinde sayın Cumhurbaşkanımız takdirlerini benimle paylaşmıştı.Son olarak başkentimiz Ankara'da kişisel sergimle yine ilgi gördüm. Bu ilgiyi işadamlarımızdan da bekliyorum. Herkesi fotoğraflarla bu değerleri yaşamaya davet ediyorum"

Hayrettin Doğan, 10 yıl önce başladığı sanat hayatına, şimdiye kadar ‘Otomobil dünyası’ isimli bir tv programı ile 6 fotoğraf sergisi sığdırdı. Son sergisini ise, Ankara TBMM Mustafa Necati Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Kayseri’de 3, Ankara’da 1 kişisel sergi açtı. Ankara, İstanbul ve Fethiye’de ise 1'er karma sergiye katılan Doğan, son karma sergisini ise yine Ankara’da Mustafa Necati Kültürevi’nde sanatçı dostlarıyla birlikte açtı.

DÖ(OE/AK)