Fotosentez Gazlarını Araştıran Ekip Çalışmalarını Tamamladı

Fotosentez Gazlarını Araştıran Ekip Çalışmalarını Tamamladı

TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Türkiye'de Orman Alanlarından Kaynaklanan Biyojenik Uçucu Organik Bileşik (BVOC) Emisyonları: Ağaç Türlerine Göre Emisyon Faktörlerinin Belirlenmesi ve Ulusal Emisyon Envanterinin Hazırlanması' projesi kapsamında Antalya'nı

TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Türkiye'de Orman Alanlarından Kaynaklanan Biyojenik Uçucu Organik Bileşik (BVOC) Emisyonları: Ağaç Türlerine Göre Emisyon Faktörlerinin Belirlenmesi ve Ulusal Emisyon Envanterinin Hazırlanması' projesi kapsamında Antalya'nın Elmalı ilçesinde incelemelerde bulunan ekip, çalışmalarını tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Türkiye'de Orman Alanlarından Kaynaklanan Biyojenik Uçucu Organik Bileşik (BVOC) Emisyonları: Ağaç Türlerine Göre Emisyon Faktörlerinin Belirlenmesi ve Ulusal Emisyon Envanterinin Hazırlanması' projesi kapsamında Elmalı Orman İşletmesi ormanlarında ve Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü'nün sedir araştırma ormanında incelemelerini tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Mustafa Odabaşı, Doç.

Dr. Tolga Elbir, Araştırma Görevlisi Melik Kara, Okan Daşdemir ve Barış Yaman ile İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay'dan oluşan 6 kişilik araştırma ekibi Elmalı'da Toros sediri, boylu ardıç ve katran ardıcı türlerinden kaynaklanan biyojenik emisyonları belirlemek için örnekler aldı.

Çalışmalar sırasında araştırma ekibini ziyaret eden Elmalı Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Yazman ve Antalya Orman Bölge Müdürlüğü İletişim Şube Müdürü Ali Bahşi'ye çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Doğanay Tolunay, üç yıl sürecek araştırmanın bu yılki kısmının Serik ve Gülnar Orman İşletme Müdürlükleri ile Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğü'nde yapılacak çalışmalar ile tamamlanacağını söyledi.

FOTOSENTEZ GAZLARINI ARAŞTIRAN EKİP ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

FOTOSENTEZ GAZLARINI ARAŞTIRAN EKİP ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

FOTOSENTEZ GAZLARINI ARAŞTIRAN EKİP ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI