Fransa Basını Suriyeli Çocuğun Fotoğrafıyla Sarsıldı

Fransa Basını Suriyeli Çocuğun Fotoğrafıyla Sarsıldı

muhabirinin çektiği fotoğraf üzerinden yorumladı. İşte Fransız basınından başlıklar:

muhabirinin çektiği fotoğraf üzerinden yorumladı. İşte Fransız basınından başlıklar:

Le Parisen gazetesi : "Türkiye'de bir plajda ölen çocuğun fotoğrafı Avrupa'yı şok etti." Çarşamba günü, sahilde ölmüş Suriyeli bir göçmen çocuğun fotoğrafı yayınlandı. Ulusal medya, Avrupalı yöneticilerde bir elekto-şok yaratmak için fotoğrafı yayınlama kararı aldı.

Le Monde: Türkiye kıyılarında ölen bir çocuğun fotoğrafı Avrupa medyasının manşetinde, "Bir Türk plajında cesedi bulunan göçmenlerin şok eden görüntüsü"

Le Figaro: "Avrupa boğulan çocuğun fotoğrafının şokunda"

BFMTV: "Bir çocuğun boğularak öldüğünü gösteren fotoğraf Avrupa'yı sarstı"

ITELE: "Boğularak ölen bir Suriyeli çocuğu gösteren fotoğraf Avrupa'yı salladı."

Francetv: "Türkiye'de bir plakda ölen çocuğun fotoğrafı Avrupa'yı şoke etti."

Le Point: "Avrupa'yı utandıran fotoğraf."

Paris Match : "Utancın fotoğrafı: Bir küçük Suriyeli çocuk Türk kıyılarında öldü"

France 24 Haber kanalı: "Avrupa'yı isyan ettiren fotoğraf"

El Pais : "Göçmen dramının sembolü"

J.K Rowling (yazar): "David (Cameron), bir şeyler yap"

La Libre Belgique: Neden bu fotoğrafı yayınlıyoruz başlığıyla ve Yazı İşleri Müdürü Dorian de Meeus imzasıyla bir yazı yayınladı. Yazıda :"Haklı tereddütlere rağmen, bu fotoğraf göçmenlerin içinde yaşadığı şartlar konusunda daha bilinçli kılabilir. Ölen kurbanları göstermek bizim alışkanlıklarımızın tersine bir eylem. Ama bazı bizi istisnalar zorunlu kılıyor. Bu fotoğraf bize kendi çocuklarınızı, yeğenlerimizi ya da komşularımızı hatırlattı, üstelik pek çoğumuzun görmezden gelmeyi ya da küçümsemeyi tercih ettiği, kaçmak için ölümü göze alan göçmenlerin insanlık dramını gözümüzün tam da önüne getirdi. Ne düşürsek düşünelim, göçmen krizi Avrupa'nın en büyük sorunu ve bu sorunla yüzleşmek, görmek bizi üzse ya da rahatsız etse de gözlerimizi iyice açıp bakmak zorundayız. Bizim bu acımız, göçmenlerin yaşadığının yanında bir hiç…" ifadeleri kullanıldı.

Le Belge Soir: İnsan Hakları İzleme Örgütü Peter Boukaert Tweet atarak, "Bir an için onun sizin evladınız olduğunu düşünün" dedi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı