Fransa'da polisler eylem yaptı

Fransa'da polisler eylem yaptı
Güncelleme:

Fransa'da çalışma koşullarını protesto etmek için sokaklara dökülen polisler "sıra bizde" diyerek eylem başlattı.

Fransa'da çalışma koşullarını protesto etmek için sokaklara dökülen polisler "sıra bizde"diyerek eylem başlattı. Pazartesi gününden bu yana dördüncü kez eylem yapan  polisler, Republique (Cumhuriyet) ve Trocadero (Eyfel kulesinin önü) meydanlarında toplandı.ana2.jpg

Eyleme katılan polislerden bazılarının, genelde gizli operasyonlarda kullanılan "Police" yazılı pazı bantları taktığı, bazılarının ise yüzlerini çeşitli örtülerle gizlediği görüldü.

Çeşitli sloganlar atıp Fransa milli marşı okuyan polisler, İçişleri Bakanı Bernard Cazaneuve'u istifaya çağırdı ve Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

Ülke genelinde son dönemlerde artan terör saldırıları nedeniyle sürekli fazla mesai yapmak zorunda kalan polisler, çalışma şartlarının ağırlığı, güvenlik koşulları, araç ve ekipman yetersizliği gibi konulardan şikayet ediyor.

Öte yandan gece eylemlerin sürdüğü Republique Meydanı'nda, 150 kişilik yüzleri maskeli grup, devriye gezen bir polis arabasına saldırdı. Arabanın içinde bulunan iki polis aldığı darbeler sonucu ağır yaralanırken, göstericiler aracı da molotofkokteyli ile ateşe verdi.

ana-001.jpg

Yaralı polisler hastanede tedavi altına alınırken, hastane önünde de yaralı polislerin güvenliği için koruma nöbeti başlatıldı.

Eylemci polisler, saldırıya uğrayan arkadaşları için "Bu son olsun artık" derken, eylemlere devam edeceklerini belirtti.

ODA TV