Fransa'dan Esad çarkı !

Fransa'dan Esad çarkı !
Güncelleme:

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: IŞİD'in ortadan kaldırılması için Esad güçleri de kullanılabilir

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile birlikte Moskova'da Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le görüştükten sonra açıklamalarda bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'tan 'Esad' çıkışı... Fabius, "Suriye'de terör örgütü IŞİD'in ortadan kaldırılması için yürütülecek olası kara harekatında Esad güçlerinin de kullanılabileceği görüşünü" ortaya attı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, IŞİD'i imha etmek için sadece hava saldırılarının yeterli olmayacağını söyleyen Fabius, kara kuvvetlerine de ihtiyaç olacağını, ancak Fransa'nın Suriye'ye kara kuvvetleri göndermeyeceğini bildirdi.

Fabius, bu durumda IŞİD'le çarpışacak güçlerin Suriye muhalefet güçleriyle Sünni kuvvetlerin yanı sıra, pekala hükümete bağlı güçler de olabileceğini belirtti. 

BBC muhabiri Hugh Schofield, bu açıklamanın Fransa açısından büyük bir değişime işaret ettiğini belirtiyor. Fransa şimdiye dek kesin bir şekilde Beşar Esad'ın, Suriye'deki hiçbir çözümün parçası olamayacağını belirtmekteydi.

Öte yandan, RTL radyosuna konuşan Fabius, uluslararası koalisyonun IŞİD'in kontrolündeki bölgeden gelen petrol konvoylarına odaklandığını söyledi. Associated Press'in aktardığına göre; Fabius, "Bazı kamyonların Türkiye'ye doğru gittiğini" öne sürdü. Fabius ayrıca Fransa'nın, Suriye lideri Beşar Esad'ın da IŞİD'den petrol aldığına inandığını ifade etti.