Fuhuş operasyonda şoke eden ayrıntı

Fuhuş operasyonda şoke eden ayrıntı

Konya’da, fuhuş operasyonunda gözaltına alınan şebeke liderinin kansere yakalanınca başka diğer kadınları da fuhuşa zorladığı ortaya çıktı.

Konya’da polisin düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 3’ü kadın 17 kişi, yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Şebeke liderinin yardımcısı olduğu öne sürülen 24 yaşındaki S.D.’nin rahim kanserine yakalandıktan sonra, fuhuş yapmayı bırakıp, işlettiği masaj salonunda başka kadınları erkeklerle ilişkiye girmeye zorladığı iddia edildi.
 
20 KİŞİYE GÖZALTI
 
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından kadınları, para karşılığı erkeklerle ilişkiye zorladığı öne sürülen şebekeye yönelik geçen salı günü operasyon düzenledi. Konya merkez başta olmak üzere Cihanbeyli ve Ilgın ilçeleri ileAntalya ve Alanya’da önceden belirlenen 20 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, şebekenin lideri olduğu öne sürülen 28 yaşındaki M.A. ve yardımcısı 24 yaşındaki S.D.’nın da aralarında bulunduğu 3’ü kadın 20 kişi ’fuhuş ve insan ticareti’ suçlarından gözaltına alındı. 3 şüpheli polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken 3’ü kadın 17 kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.
 
KANSERE YAKALANINCA KADINLARI ZORLADI
 
Şebeke liderinin yardımcısı olduğu öne sürülen S.D.’nin para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdiği, rahim kanserine yakalanmasının ardından da işlettiği masaj salonunda başka kadınları erkeklerle ilişkiye girmeye zorladığı iddia edildi. Masaj salonuna gelen müşterilerden de giriş ücreti olarak 100 lira aldığı öne sürüldü. 
 
ŞİFRE ’KREM’
 
Bazı masaj salonlarını fuhuş amaçlı kullanan şebeke üyelerinin kendi aralarında sürekli şifreli konuştukları ortaya çıktı. Masaj salonuna müşteri gönderirken kendi arkadaşlarına telefonla, "Arkadaşlarım oraya gelip, araçlarının bazı parçalarını değiştirecekler. Onları mutlu edin" diyerek şifreli konuştukları iddia edildi. Erkeklerle ilişkiye giren kadınların ise müşterileri için ’Krem’ şifresi kullandığı öne sürüldü. Şebeke üyelerinin masaj salonları dışında müşterilerinin istediği doğrultusunda evlere de kadın gönderdiği iddia edildi. Ayrıca bazı şebeke üyelerinin kadınlarla ilk olarak kendilerinin ilişkiye girdiği, daha sonra kadınlara zorla borç senedi imzalattıkları, senet tehdit ile fuhuşa zorladıkları öne sürüldü.
 
5 MASAJ SALONU KAPATILDI

 
Yapılan operasyonun ardından fuhuş amaçlı kullanılan 5 masaj salonunun kapatıldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında polisin 20 mağdur kadının ifadesine başvurduğu ve bunlardan 5 kişinin şikayetçi olduğu belirtildi.