Futbol: Bundesliga

Futbol: Bundesliga

Ligin en gollü karşılaşmasında Eintracht Frankfurt ile Hertha Berlin 4-4 berabere kaldı

BERLİN (AA) - Almanya Birinci Futbol Ligi’nin (Bundesliga) 16. hafta karşılaşmasında Eintracht Frankfurt, sahasında Hertha Berlin ile 4-4 berabere kaldı.

Haftanın en gollü karşılamasında Eintracht Frankfurt, 37. dakikada 3-0 mağlup duruma düşmesine rağmen son dakikalarda bulduğu 2 golle beraberliği yakaladı. 

Karşılaşmada başkent ekibi Hertha Berlin'ni gollerini 21. dakikada John Anthony Brooks, 33. dakikada Ben Hatira, 37. dakikada Julian Schieber ve 80. dakikada Peter Niemeyer kaydetti. Ev sahibi takım Eintracht Frankfurt'un golleri ise 43. dakikada Stefan Aigner, 58. dakikada Haris Seferovic, 90 ve uzatma dakikalarında Alexander Meier'den geldi.

Eintracht Frankfurt bu skorla ligde 22 puanla 9. sırada yer alırken, Hertha Berlin ise 18 puanla 13. sırada kaldı.

Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Thomas Schaaf, bu maçta Bundesliga'da 495.'nci maçına çıkarak, en fazla maça çıkan teknik direktör listesinde Felix Magath ile beşinci sırayı paylaştı.

Sezona kötü başlayan ve bir türlü ligin alt sıralarından kurtulamayan İlkay Gündoğan'ın forma giydiği Borussia Dortmund, sahasında VfL Wolfsburg ile 2-2 berabere kaldı.

İlkay Gündoğan'ın 75 dakika forma giydiği karşılaşmda Borussia Dortmund'un gollerini 8. dakikada Peter Emerick Aubemeyang ve 76. dakikada Ciro İmmobile kaydetti. Wolfsburg'un gollerini ise 29. dakikada Kevin de Bruyne ve 85. dakikada Naldo attı.

Borussia Dortmund bu sonuçla 16 puanla 15. sırada kalırken, Wolfsburg 31 puanla 2. sıradaki yerini korudu. Wolfsburg bu maçta kaybettiği 2 puan nedeniyle lig lideri Bayern Münih ile arasındaki puan farkı da 11'e çıkmış oldu.

Ligde üçüncü sırada bulunan ve taraftarlarını bu sezon oynadığı futbolla sevindiren Borussia Mönchengladbach, sahasında Werder Bremen'i 4-1 mağlup etti.

Ev sahibi ekibin gollerini 32. dakikada penaltıdan Max Kruse, 38. dakikada Oscar Wendt, 64. dakikada Christoph Kramer ve 88. dakikada Branimniz Hrgota kaydetti. Werder Bremen'in tek golü ise 51. dakikada Zlatko Yunusovic'ten geldi.

Borussia Mönchengladbach ligde 27 puan ve averajla 3. sırada bulunuyor. Werder Bremen ise ligde 14 puanla son sırada bulunuyor. 

Ligde üst sıralarında bulunan Bayer Leverkusen, deplasmanda Hoffenheim'i 72. dakikada Stefan Keissling'in attığı golle 1-0 mağlup etti. Maçta Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'ta forma giydi. Ömer Toprak 48. dakikada çizgiden çıkardığı topla takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı. Hakan Çalhanoğlu maçta 76 dakika forma giydi.

Bayer Leverkusen bu sonuçla ligde 27 puanla dördüncü sıradaki yerini korurken, Hoffenheim 23 puanla 7. sırada kaldı. 

Kaan Ayhan'ın da forma giydiği Schalke 04, deplasmanda Paderborn'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada Schalkeli Kaan Ayhan 31. dakikada kendi kalesine attığı golle takımını rakibi karşısında 1-0 mağlup duruma düşürdü. Ardından maçta kontrolü tekrar sağlayan Schalke, 44. dakikada Moting ve 78. dakikada Roman Neustaedter ile bulduğu 2 golle maçtan galip ayrıldı. 

Teknik direktör Roberto Di Matteo'yu takımın başına getiren Schalke 04 ligde üst sıralara çıkmaya başladı. Schalke 04 bu galibiyletle ligde 26 puanla 5. sırada yer aldı. Paderborn ise 18 puanla 12. sırada bulunuyor. 

Bundesliga'da 17. hafta, 19 Aralık'ta Mainz 05-Bayern Münih, 20 Aralık'ta Schalke 04 - Hamburg, Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt, Augsburg - Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen - Dortmund, Stuttgart - Paderborn, Wolfsburg - Köln 21 Aralık'ta Hertha Berlin -Hoffenheim, Freiburg - Hannover karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Bu maçlarla Bundesliga'nın ilk devresi tamamlanmış olacak.

Bundesliga'da ikinci devre 30 Ocak 2015'te oynanacak Wolfsburg - Bayern Münih maçıyla start alacak.