Futbolun Ustaları Iğdırda Gençlerle

Futbolun Ustaları Iğdırda Gençlerle

TÜRK futbolunun unutulmaz sporcuları Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği, 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında...

TÜRK futbolunun unutulmaz sporcuları Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği, 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında Iğdır'a geldi.

Gençleri spora teşvik etmek ve bölgeler arası eşitsizliği azaltmak amacıyla Doğu ve Güneydoğudaki 13 ilde uygulanmakta olan proje Iğdır’da büyük bir ilgi gördü. Proje kapsamında Iğdır'a gelen eski milli futbolcular onuruna dün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yemek verildi. Yemekte futbolun yıldızları, spor hayatlarından örnekler vererek başarılı bir sporcu olabilmek için yapılması gerekenleri gençlere anlattı. Milli sporcular daha sonra Atatürk Caddesi üzerinde yürüş yaparak halkla selamlaşıp sohbet etti.

Yürüyüşün ardından Hükumet Konağına giden Milli sporcular, Vali Davut Haner’i makamında ziyaret ederek sırt numarası 76 olan forma hediye ettir. Vali Haner, önemli başarılara imza atan futbolcuları Iğdır'da görmenin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti ve projeye sağladıkları katkıdan dolayı plaket verdi.

Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir Polis Evinde Iğdır Polis Gücü Spor Kulübünün açılışına katıldı. Açılışta konuşan Tanju Çolak, "Gençleri kutluyorum zararlı alışkanlıklardan uzak durarak spora yönelmeleri bizleri sevindirdi. Özellikle Türkiye'de bir çok ili ziyaret ettik ilk kez bir emniyet müdürlüğünde Polis gücü spor kulübünün kurulması bizleri sevindirdi. Bu Kulübün örnek olmasını diliyorum. Bu projeyi gerçekleştiren Emniyet Müdürü Yüksel Babal ve Iğdır Emniyet teşkilatını kutluyorum" dedi.

Emniyet Müdürü Yüksel Babal, bir birinden değerli futbolcularla bir arada bulunmaktan büyük bir sevinç duyduklarını ifade ederek, "Iğdır, Azerbaycan, İran ve Ermenistan’a sınırı olan bir kent. Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı dağının eteklerinde olması bir ayrıcalık. Bu güzel cennet ilimizde gençlerimizi sporun her alanında görmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Iğdır Emniyet müdürlüğü polis gücü spor kulübü de buna birer örnektir" diye konuştu.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü spor kulübünün açılış pastasını futbol ustaları ve polis gücü sporcuları birlikte kesti. Futbolun ustaları şehir stadyumunda gençlerle maç yaptı.

FOTOĞRAFLI