G-20 Liderler Zirvesi'nde skandal !

G-20 Liderler Zirvesi'nde skandal !
Güncelleme:

Davutoğlu'nun da katıldığı G-20 Zirvesi'nde liderlerin kişisel bilgilerinin yanlışlıkla deşifre olduğu ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesi, Avustralya'nın Brisbane kentinde geçen yıl gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'ne katılan dünya liderlerinin kişisel bilgilerinin yanlışlıkla deşifre edildiğini ortaya çıkardı.

Avustralya’nın Brisbane kentinde, geçen yılın Kasım ayında gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’ne katılan dünya liderlerinin kişisel bilgilerinin yanlışlıkla açıklandığı ortaya çıktı. Kişisel bilgilerin, Avustralya göçmenlik bürosunda çalışan bir kişi tarafından Asya Kupası’nın organizatörlerine gönderildiği açıklandı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, aralarında Putin, Obama , Merkel ve Cameron’ın da bulunduğu liderlerin kişisel bilgilerini alan ve ismi açıklanmayan kişi, emaili sildi. Ne var ki, yetkililer tarafından skandal hakkında liderlere herhangi bir bilgi verilmedi.

'MAİLE ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL'

7 Kasım’da gönderilen bilgiler arasında isim, doğum yeri, unvan, milliyet, pasaport numarası ve vize detayları bulunuyor. Asya Kupası yetkilileri, maile herhangi bir kişi tarafından ulaşılmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Avustralya Göçmen Bakanı Peter Dutton’ın ofisi konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, zirveye Türkiye’den Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmıştı.