• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : 0 °C
  • İstanbul : 2 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : 0 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

G.Saray Banvit'e yenildi

G.Saray Banvit'e yenildi
Beko Basketbol Ligi'nde Banvit, Galatasaray Cafe Crown'u deplasmanda 102-95 yendi.
13 Şubat 2010 Cumartesi 17:39

Galatasaray Cafe Crown, Erdemir'in ardından Banvit'e de yenilmekten kurtulamazken, Banvit ise Efes Pilsen yenilgisinin ardından Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown gibi iki önemli ekibi yenerek moral buldu.

Karşılaşmaya etkili bir başlangıç yapan Banvit, üst üste hücumları değerlendiremeyen Galatasaray Cafe Crown'a ilk 5 dakikada sayı şansı tanımazken, Barış, Yiğitcan, Williams ve Davis ile ürettiği basketlerle de 5. dakikayı 11-0 önde geçti. Evren ve Rancik'in kritik basketleriyle oyuna ortak olmayı başaran sarı-kırmızılı takım, pota altında Davis'i durduramayınca, konuk ekip ilk periyotu 22-16 üstün geçti.

İkinci periyota Murat, Washington ve Fatih'in basketleriyle başlayan Galatasaray Cafe Crown, oyunun üstünlüğünü ele alırken, 13. dakikada 26-25 öne geçti ve 15. dakikada da farkı 9 sayıya yükseltti (34-25). Sarı-kırmızılı takımın savunmasının sertleşmesiyle şut yüzdesi düşen Banvit, Williams'la skor üretmeye çalışmasına karşın, etkinliğini artıramadı. Galatasaray Cafe Crown devreyi 41-34 önde kapattı.

Bandırma ekibi, Davis'in skor yükünü üstlenmesiyle ikinci yarının başlarında oyuna ağırlığını koydu ve 24. dakikada 46-45 öne geçti. Wilkinson'un üst üste dış atışlardan bulduğu basketlerle Banvit'in hızını kesen sarı-kırmızılılar, yakaladığı 9-0'lık seriyle 25. dakikada farkı 8 sayıya kadar yükseltti: 54-46.

Ancak, periyotun kalan bölümünde sayı üretemeyince, Banvit'te devreye giren Simmons'un basketleri sorası son çeyreğe 54-54 eşitlikle girildi.

Önemli bir mücadeleye sahne olan dördüncü periyot, adeta sayı düellosu şeklinde geçti. Galatasaray Cafe Crown'ın, Washington, Rancik ve Wilkinson, Banvit'in ise Cakic, Barış Özcan ve Williams'la sayılar üretiği periyotun son 1 dakikasına 78-72 sarı-kırmızılılar önde girerken, kalan süre her iki ekip için de oldukça stresli geçti. Son 14 saniyeye girerken skoru 80-80 eşitlemeyi başaran Banvit, Washington'un bitime 2 saniye kala 3 sayılık basketine, son saniyede Yiğitcan'ın uzak mesafeli 3 sayılık basketiyle yanıt vererek normal süreyi 83-83 berabere tamamladı.

Uzatma periyotunda Galatasaray Cafe Crown'a şans tanımayan konuk ekip, rahat bir oyun sergiledi. Yiğitcan, Williams, ve Simmons'un sayılarıyla sonuca giden Banvit, maçtan 102-95 galip ayrıldı.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Engin Kennerman xx, Elif İnci xx, Halil Baldemir xx

Galatasaray Cafe Crown: Can x, Evren xx 9, Jasaitis x, Rancik xxx 30, Wilkinson xxx 22, Murat xx 7, Fatih x 4, Washington xx 20, Caner x 3

Banvit: Yiğitcan xxx 13, Barış Özcan xxx 13, Simmons xxx 19, Williams xxx 21, Davis xxx 21, Cakic xx 9, Yunus xx 3, İbrahim xx 3, Barış Hersek x

1. Periyot: 16-22

Devre: 41-34

3. Periyot: 54-54

Normal Süre: 83-83

Beş Faulle Çıkan: 44.37 Williams (Banvit)
 

900
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim