Galatasaray - Kasımpaşa Maç özet

Galatasaray - Kasımpaşa Maç özet

Galatasaray, geçen hafta aldığı farklı yenilginin telafisi için Kasımpaşa maçında son dakika galibiyete Umut'un golüyle ulaştı.

Sabri sahadaydı, Sneijder kulübede,Prandelli'nin çarpıcı kadro tercihi, ilk yarıdaki etkisiz futbola eklendi.. Ancak zorlu Kasımpaşa engelinde Galatasaray geriye düşse de ikinci yarıda açıldı, golcüleriyle güldü, taraftarını uzun süre sonra güldürdü...

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 8. hafta açılış maçında Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçta Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek puanını 16'ya çıkardı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek'in düdük çaldığı maçta Galatasaray'a 3 puanı getiren golleri 53. dakikada Burak Yılmaz ve 90. dakikada Burak Yılmaz attı. Konuk Kasımpaşa'nın golünü ise 41. dakikada Adem Büyük attı.

Bu sonuçla Galatasaray, puanını 16'ya çıkardı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

GALATASARAY - KASIMPAŞA

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Selçuk, Yekta, Hamit, Olcan, Emre, Burak

KASIMPAŞA

Isaksson, Sancak, Barış, Donk, Orhan Şam, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem

Goller: Adem Büyük, Burak Yılmaz, Umut Bulut

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hüseyin Göçek maçı bitiren düdüğü çalıyor. Galatasaray, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek 3 puanı alan taraf oluyor.

90.DK: Orta alanda rakibi Selçuk İnan'ın ayağına basarak faul yapan Tabare Viudez sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Golde asisti yapan isim Aurelien Chedjou oluyor.

90.DK: GOOOLL!! Galatasaray Umut Bulut ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Sabri Sarıoğlu penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ve top arka direğe yöneliyor. O noktada topu iyi takip eden Umut Bulut kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek takımını öne geçiren golü kaydediyor.

87.DK: Blerim Dzemaili ceza yayı gerisindeki Umut Bulut'a pasını veriyor. Umut Bulut sağ ayağı ile plase bir vuruş deniyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

85.DK: Sancak Kaplan'a yatarak sert müdahalede bulunan Burak Yılmaz sarı kart ile cezalandırılıyor.

84.DK: Kasımpaşa'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Adem Büyük oyundan çıkarken, Sanaharib Malki oyuna dahil oluyor.

83.DK: Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Wesley Sneijder pasını Selçuk İnan'a veriyor. Ceza yayının hafif sol tarafında topla buluşan Selçuk İnan sağ ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin solundan auta çıkıyor.

82.DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu arka tarafta doğru ortasını yapıyor fakat Erhan Kartal topu uzaklaştırıyor.

80.DK: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder penaltı noktası üzerindeki Burak Yılmaz'ı görüyor fakat ofsayt bayrağı Burak Yılmaz için havaya kalkıyor.

79.DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ön direğe ortasını yapıyor fakat Barış Başdaş topu uzaklaştırıyor.

78.DK: Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder en sağdaki Yekta Kurtuluş'u görüyor. Ceza sahası içerisinde sağ tarafta topla buluşan Yekta Kurtuluş hemen gerisindeki Selçuk İnan'ı görüyor. Ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk İnan sağ ayağı ile gelişine çok sert vuruyor fakat kaleci Andreas Isaksson topu son anda çelerek kornere gönderiyor.

75.DK: Sağ kanatta topla buluşan Erhan Kartal penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Andre Castro kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin yanından çok az farkla auta çıkıyor.

72.DK: Galatasaray'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Hamit Altıntop olurken Blerim Dzemaili oyuna dahil oluyor.

71.DK: Kasımpaşa takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan Orhan Şam olurken Erhan Kartal oyuna giriyor.

70.DK: Maçın bu dakikaları karşılıklı top kayıpları ile geçiliyor.

66.DK: Sol kanatta topla buluşan Tunay Torun ceza sahasına girmeden ortasını yapıyor. Altıpas önünde iyi yükselen Adem Büyük kafa vuruşunu yapıyor fakat top farklı bir şekilde auta gidiyor.

65.DK: Kasımpaşa takımında zorunlu oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanarak oyundan çıkan isim Ryan Babel olurken oyuna dahil olan isim Tabare Viudez oluyor.

62.DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu arka tarafa doğru ortasını yapıyor. Ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder topu göğüsü ile kontrol ettikten sonra sol ayağı ile çok sert vuruyor fakat top az farkla kalenin üstünden auta gidiyor.

60.DK: Ceza yayının biraz gerisinde topla buluşan Burak Yılmaz pasını Umut Bulut'a veriyor. Ceza sahası içerisinde sağ tarafta topu önüne alan Umut Bulut altıpas içerisine doğru ortasını yapıyor. O noktaya iyi hareketlenen Burak Yılmaz zor bir pozisyonda sol ayağı ile şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.

59.DK: Orta alanın biraz ilerisinde Tunay Torun, Semih Kaya'nın arkadan yapmış olduğu müdahele ile yerde kalıyor. Hüseyin Göçek sarı kartını Semih Kaya için kullanıyor.

56.DK: Sağ kanatta topla buluşan Yekta Kurtuluş arka direğe doğru ortasını yapıyor fakat kalesini terk eden Andreas Isaksson topu kontrol ediyor.

54.DK: Galatasaray takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan Emre Çolak olurken oyuna giren Wesley Sneijder oluyor.

53.DK: Golde asisti yapan isim Umut Bulut oluyor.

53.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Burak Yılmaz ile eşitliği yakalıyor. Orta alanda topla buluşan Umut Bulut savunma arkasına koşu yapan Burak Yılmaz'a kafa pasını veriyor. Topla birlikte ceza sahasına giren Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra sağ ayağı ile düzgün vuruyor ve top ağlarla buluşuyor. Bu gol ile Galatasaray 1-1 eşitliği yakalıyor.

50.DK: Sağ kanatta topla buluşan Orhan Şam ortasını yapıyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.

48.DK: Orta alanın sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Selçuk İnan arka direğe doğru ortasını yapıyor fakat top kimseye değmeden auta çıkıyor.

47.DK: Orta alanda topla buluşan Hamit Altıntop'un vermiş olduğu pası eliyle kesen Orhan Şam sarı kart ile cezalandırılıyor.

46.DK: Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Olcan Adın oyundan çıkarken Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

46.DK: Hüseyin Göçek'in düdüğü ile ikinci yarı başlıyor.


DEVRE ARASI


45.DK: Hüseyin Göçek ilk yarının son düdüğünü çalıyor. Kasımpaşa soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oluyor.

41.DK: Golde asisti yapan isim Ryan Donk oluyor.

41.DK: GOOOLL!! Kasımpaşa, Adem Büyük ile 1-0 öne geçiyor. Fernando Muslera'nın uzaklaştırdığı top orta alanda Ryan Donk'un önünde kalıyor. Ryan Donk güzel ara pası ile Adem Büyük'ü savunma arkasına kaçırıyor. Ceza yayı içinde topla buluşan Adem Büyük ceza sahasına girmeden sol ayağı ile şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

36.DK: Orta alanın biraz ilerisinde topu önünde bulan Barış Başdaş kaleyi cepheden gören bir noktadan şutunu çekiyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.

34.DK: Yekta Kurtuluş'un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın topu soluna aldıktan sonra kaleyi çaprazdan gören bir noktadan şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.

32.DK: Maçın bu dakikasına kadar topla oynama yüzdelerinde ev sahibi Galatasaray'ın üstünlüğü bulunuyor.

28.DK: Sol kanatta topla buluşan Sancak Kaplan'a arkadan sert müdahalede bulunan Olcan Adın sarı kart ile cezalandırılıyor.

24.DK: Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu rakibi Ryan Babel'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girer girmez altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat Burak Yılmaz'dan önce araya giren Orhan Şam son anda topu uzaklaştırmayı başarıyor.

23.DK: Ceza yayı içerisinde topla buluşan Oscar Scarione pasını hemen sağındaki Adem Büyük'e veriyor. Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Adem Büyük sağ ayağı ile gelişine şutunu çekiyor fakat Fernando Muslera yatarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

22.DK: Orta alanda topla buluşan Yekta Kurtuluş'un pasına hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

20.DK: Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Ryan Babel iki kişiden sıyrıldıktan sonra ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor fakat top hemen önündeki Aurelien Chedjou'ya çarparak uzaklaşıyor.

18.DK: Sağ kanatta topla buluşan Orhan Şam ceza sahasına ortasını yapıyor. Ceza sahasın hemen bir adım içerisinde topla buluşan Adem Büyük kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin yanından auta gidiyor.

16.DK: Orta alanın sol tarafında topla buluşan Selçuk İnan rakibinden topu kurtarmak isterken Adem Büyük topa eliyle müdahele ediyor ve hakem Hüseyin Göçek serbest vuruş kararı veriyor.

15.DK: Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Alpaslan Öztürk'ün şutu barajı geçerek kaleye yöneliyor fakat kaleci Fernando Muslera topu rahatlıkla kontrol ediyor.

13.DK: Sabri Sarıoğlu'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahasına ortasını yapıyor fakat top kaleci Andreas Isaksson'un ellerinde kalıyor.

11.DK: Sol kanatta topla buluşan Ryan Babel ceza sahasına girdikten sonra topu soluna alıyor ve altıpasın sol köşesinden şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta gidiyor.

10.DK: Emre Çolak'ın güzel pasıyla sol kanatta topla buluşan Alex Telles sol ayağı ile yerden ortasını yapıyor fakat Barış Başdaş rakibi Burak Yılmaz'dan önce araya girerek topu taça gönderiyor.

6.DK: Aurelien Chedjou'nun defanstan gönderdiği uzun pasa hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

3.DK: Sol kanatta topla buluşan Ryan Babel ceza sahasına girmeden sol ayağı ile ortasını yapıyor fakat Aurelien Chedjou topu uzaklaştırıyor.

1.DK: Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve maça Galatasaraylı oyuncuların vuruşu ile başlanıyor.

- İki takım da sahadaki yerlerini alıyor. Maç seramoniden sonra başlayacak.

- Kasımpaşa'da ise sakatlığı bulunan Eren Derdiyok dışında sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

- Ev sahibi Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Felipe Melo ve Aydın Yılmaz bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.

- Geçen sezon ligde Kasımpaşa'da oynanan karşılaşma 1-1 beraberlik ile biterken, Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Kasımpaşa 4-0 kazanmıştı.

- Hüseyin Göçek daha önce iki takım arasında 01.12.2013 tarihinde Kasımpaşa'da oynanan karşılaşmayı yönetmişti. Bu karşılaşma 1-1 beraberlik ile sonuçlanmıştı.

- Bu 21 karşılaşmada Galatasaray 40 gol atarken, Kasımpaşa 18 gol ile rakibine karşılık verebildi.

- İki takım daha önce 21 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray 12, Kasımpaşa 3 kez kazanırken 6 maç beraberlik ile sonuçlandı.

- Kasımpaşa ligin ilk 7 haftasında aldığı; 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 12 puan topladı ve bu karşılaşma öncesinde Galatasaray'ın hemen arkasında 6. sırada bulunuyor.

- Galatasaray ligin ilk 7 haftasında aldığı; 4 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ile 13 puan topladı ve bu maç öncesinde ligde 5. sırada bulunuyor.

- Türk Telekom Arena'da saat 20:00'de başlayacak olan mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta açılış maçında Galatasaray, Kasımpaşa'yı konuk ediyor.

MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Geçen hafta Dortmund ve Başakşehir maçlarında kalesinde 8 gol gören ve 2 ağır mağlubiyet alan sarı kırmızılılar, nefes alabilmek için Kasımpaşa karşısında.

Sarı kırmızılılar, kazanırsa rahat bir nefes alacak, aksi halde sıkıntı daha büyüyecek ve Prandelli için işler daha da zor hale gelecek. Kasımpaşa ise son haftalarda yükselen bir performansa sahip ve bu maçı kazanıp zirveye bir adım daha yaklaşmak hedefinde. 

Kritik karşılaşmada Galatasaray'da sakatlığı devam eden Melo ve Semih forma giyemiyor. Kasımpaşa'da ise önemli eksik yok.

GALATASARAY - KASIMPAŞA

GALATASARAY

Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Telles, Selçuk, Yekta, Hamit, Olcan, Emre, Burak

KASIMPAŞA

Isaksson, Sancak, Barış, Donk, Orhan Şam, Alpaslan, Castro, Tunay, Scarione, Babel, Adem

- GALATASARAY'ın Başakşehir'e 4 gol yiyerek hezimete uğramasından sonra sarı kırmızılı ekibin Kasımpaşa maçına taraftarları da ilgi göstermedi. 55 bin kişi kapiseteli Türk Telekom Arena'da 11 bin 500 taraftar yer aldı. Böylece kombine alan taraftarların da büyük bir bölümü maça gelmedi.

SNEIJDER KULÜBEDE

Teknik Direktör Cesare Prandelli, sürpriz bir karar ile Wesley Sneijder'i yedek kulübesine oturtup, affedilen Sabri'yi sadece 3 antrenman sonrasında ilk 11'de soyundurdu. Sezon başından bu yana Galatasaray'ın en formda ismi olan Sneijder, sarı kırmızılı ekip ilk yarıyı geride kapayınca Prandelli tarafından Umut Bulut ile birlikte sahaya sürüldü. Fenerbahçe derbisi, Kayseri deplasmanı gibi kritik 90 dakikalarda attığı gollerle Galatasaray'ı sırtlayan Wesley Sneijder, sarı kırmızılı kulüpte en son 22 Ocak'ta Elazığspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında Mancini tarafından as futbolcuların dinlendirilmesi nedeniyle yedek kulübesine çekilmişti.

Galatasaray'da 90 dakikaya yedek kulübesinde başlayan Wesley Sneijder, bu sezon geride kalan 7 haftada sarı kırmızılı forma ile 3 gol kaydetti. Prandelli, Galatasaray'da Sneijder ve Dzemaili'yi kenara çekerken Hamit ve Yekta'yı ilk 11'de soyundurdu. Bu arada Prandelli, sezon başından bu yana forma verdiği Veysel Sarı'yı ise ilk 18 kişilik kadroya almadı. Ayrıca genç Bruma da 18 kişilik kadroda kendine yer bulamadı.

ISINMAYA ÇIKMADILAR

Galatasaray takımında teknik direktör Cesare Prandelli tarafından yedek kulübesine çekilen 6 futbolcu, 90 dakika öncesinde ısınma çalışması için sahaya çıkmadı. Sadece yedek kaleci Sinan Bolat, takımla birlikte sahaya çıkıp maça hazırlanırken Kasımpaşa maçında yedek bırakılan Wesley Sneijder, Pandev, Dzemaili, Umut, Hakan ve Tarık soyunma odasından ayrılmadı.

SABRİ'YE DESTEK

Galatasaray'da maçı izlemeye gelen az sayıda taraftar, göreve gelen yeni yönetim tarafından affedilen Sabri Sarıoğlu'na kucak açtı. Sezon başından beri A2 takımı ile antrenmana çıkan Sabri, sürpriz bir şekilde ilk 11'de yer alınca tribünlerden de destek gördü. Sarı kırmızılı takım sahaya çıkar çıkmaz taraftarlar Sabri'yi çağırdı ve sevgi gösterisinde bulunarak, "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" diye bağırdı.

MESUT YILMAZ MAÇA GELDİ

Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından Mesut Yılmaz, Galatasaray'ı kritik maçta yalnız bırakmadı. Türk Telekom Arena Stadı'na gelerek Kasımpaşa maçını izleyen Mesut Yılmaz, karşılaşma öncesinde kendisine yöneltilen, "İleride başkan olmayı düşünür müsünüz" sorusuna, "Ben bir taraftar olarak maça geliyorum. İnşallah bu karşılaşma, Galatasaray için bir dönüş maçı olur. Galatasaray Kulübü başkanlığı düşünmüyorum, ben sadece taraftarım" dedi.

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Galatasaray'da değişim sadece futbol takımında değil idari kadroda da başladı. Alınan karar ile Florya'da mesai harcayan iki profesyonel çalışanın görev yerleri değiştirildi. Galatasaray Kulübü Basın ve Medya sorumlusu Bener Onar, terfi ettirilerek Galatasaray Kulübü Kurumsal İletişim Koordinatörü Yardımcılığına getirildi. Galatasaray Futbol Takımı İdari Menajer Yardımcısı Hakan Kutbay da bundan sonra Galatasaray Basketbol Şubesi'nde görev alacak.