Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Podolski'yi Kadromuzda Görmek İstiyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu: Podolski'yi Kadromuzda Görmek İstiyoruz

GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Arsenal'de forma giyen Alman futbolcu Lukas Podolski'yi kadrolarında görmek istediklerini belirtirken, Brezilyalı...

GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Arsenal'de forma giyen Alman futbolcu Lukas Podolski'yi kadrolarında görmek istediklerini belirtirken, Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'nun takımdan ayrılmak istediğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig ile Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla 2015-2016 sezonu hazırlıklarına başladı. Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman'ın da izlediği antrenmanda, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop, Emre Çolak, Koray Günter, Yekta Kurtuluş, Sinan Gümüş, Eray İşcan, Tarık Çamdal, Birhan Vatansever, Alperen Uysal, geçen sezonu farklı takımlarda kiralık olarak geçiren Sercan Yıldırım, Dany Nounkeu, Umut Gündoğan, Furkan Özçal, Emre Can Coşkun, yeni transfer Bilal Kısa ile altyapıdan 3 oyuncu yer aldı.

Milli takımlarda bulunmaları nedeniyle izinli olan Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Semih Kaya, Hakan Balta, Yasin Öztekin, Umut Bulut, yabancı oyuncular Fernando Muslera, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Blerim Dzemaili, Alex Telles, Aurelien Chedjou, Armindo Bruma ile ailevi sebeplerden dolayı izin verilen Olcan Adın idmanda yer almadı. Muslera'nın dışındaki oyuncuların Avusturya'daki ilk kampta takıma katılacakları bildirildi. Uruguaylı kalecinin ikinci kampta takımdaki yerini alacağı kaydedildi.

İdmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından koşu ve pas çalışması yaptı.

Galatasaray, hazırlıklarına yarın çift antrenmanla devam edecek.

"PODOLSKİ'Yİ KADROMUZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yeni sezonun kazasız, belasız ve sakatlıksız geçmesini dileyen Hamzaoğlu, "Oyuncularımızın da iyi performans göstereceği bir sezon olsun istiyorum. Milli takımlarımızda yer alan futbolcularımıza izin verdik. Onlar biraz daha geç katılacak. Onun dışındaki diğer oyuncularımızla sezonu açtık" dedi.

Hamzaoğlu, Podolski'yi kadrolarında görmek istediklerini de vurgulayarak, "Bir aksilik olmazsa kadromuzda görmeyi istiyoruz. Görüştüğümüz başka isimler de var. Herkes sabırsız bir şekilde transferleri bekliyor ama aceleci olmak doğru değil. Önemli olan doğru oyuncuları doğru bir şekilde kadromuza dahil etmek. Oyuncalarla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah istediğimiz şekilde noktalayıp, onları da kadromuza katarak, çalışmalara devam ederiz" diye konuştu.

Brezilyalı futbolcuları Felipe Melo'nun takımdan ayrılmak istediğini kendilerine ilettiğini açıklayan Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Melo ayın 10'unda kampa katılacak. Melo ayrılmak istediğini bize söyledi. Teklifler olduğunu da iletti. Kulübümüzün menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz. Melo'nun bizimle bir yıl daha sözleşmesi var. Gelip, oynamasından yanayız ama bu kararı kendisi verecektir. "Ben dönmeyeceğim" diyecekse de yapılacak bir şey yok. Melo'nun gitmesi durumunda, o bölgeye bir transfer yapabiliriz" ifadesini kullandı.

Bruma için de transfer teklifleri olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Bruma için talipliler var. İyi bir teklif gelir, Bruma da isterse bunu düşünebiliriz. Bu her oyuncumuz için geçerli. Bruma'dan bir talep gelirse, biz de kulüp olarak hem kendimizin hem de oyuncumuzun menfaatini düşünürüz ve onay verebiliriz. Ayrıca Bruma'dan da memnunum, bize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Geçen sezon kiralık olarak farklı takımlarda forma giyen oyuncularını kampta görme fırsatı bulacaklarını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Dany, Sercan'ı ve diğer oyuncularımızı bir daha göreceğiz. İlk etap kampından sonra bazı şeyler şekillenecektir. Bazı arkadaşlarımızla kamp sonunda ayrılabiliriz. Bu tamamen yollarımızı ayıracağız anlamına gelmiyor çünkü bazı oyuncular için kiralık teklifi alıyoruz. İkinci kampın sonunda zaten kadromuzu tamamen şekillendirip, 28 kişi ile sezona başlayacağız" diye konuştu.

Hamza Hamzaoğlu, Barcelona'nın Arda Turan'ı transfer ederek yarım sezon Galatasaray'a kiralayacağına yönelik iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bana böyle bir şey gelmedi. Arda bizim bünyemizden yetişmiş kardeşimiz. Her zaman kulübün kapısı ona açıktır. Eğer böyle bir teklif gelecek olursa, oturur değerlendiririz ama böyle bir şey gelmedi" dedi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı