Galatasarayın Hollandalı oyuncusu Sneijder:

Galatasarayın Hollandalı oyuncusu Sneijder:

"TFF Süper Kupa maçında kimin gol attığı ya da kimin sahadaki en iyi oyuncu olduğu önemli değil. Önemli olan takım halinde oynayabilmek. Herkese iyi bir takım olduğumuzu göstermeliyiz, çünkü öyleyiz"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın Hollandalı yıldız oyuncusu Wesley Sneijder, 25 Ağustos'ta Fenerbahçe ile yapacakları TFF Süper Kupa maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Herkese iyi bir takım olduğumuzu göstermeliyiz, çünkü öyleyiz" dedi.

GSTV'ye açıklamada bulunan Sneijder, Dünya Kupası'ndan sonra kendisini fiziksel ve mental olarak iyi hissettiğini ifade etti. 

Birkaç haftalık tatilden sonra yeniden çalışmaya, antrenman yapmaya kendini hazır hissettiğini anlatan Hollandalı futbolcu, "Futbola tekrardan açım. Heyecanlı hissediyorum. Sezona Fenerbahçe'ye karşı oynayacağımız derbi maçıyla başlayacağız. Bu sezon kazanabileceğimiz ilk kupa. Kendimi mental anlamda çok iyi hissediyorum. Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Süper Kupa maçını kazanarak, iyi bir takım olduklarını göstermeleri gerektiğini dile getiren Wesley Seijder, şunları kaydetti:

"Biz bu kupayı istiyoruz. Süper Kupa maçında kimin gol attığı ya da kimin sahadaki en iyi oyuncu olduğu önemli değil. Daha önemli olan takım halinde oynayabilmek. Herkese iyi bir takım olduğumuzu göstermeliyiz, çünkü öyleyiz. Geçtiğimiz sezon yerli ve yabancı oyuncuların ilişkisi hakkında birçok spekülasyon ve farklı haber yapıldı. Bunların hepsi saçmalık. Evet, futbolda belki herkesle çok iyi dost olamazsınız ama biz birbirimizin çalışma arkadaşlarıyız. Birlikte vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımız var. Burada en önemli şey, biz bir takımız. Kazanmak için ihtiyacımız olan bu. İlk andan itibaren bunu herkese göstermek istiyoruz, Pazartesi günü başlıyoruz."

Sneijder, kariyerinde çıktığı en iyi derbilerin Galatasaray-Fenerbahçe maçları olduğunu belirterek, kariyeri boyunca birçok derbide oynadığını anlattı.

Hollandalı oyuncu Sneijder, "Ama en yoğun yaşanan derbi bu. Atmosfer inanılmaz. Evet, Inter ile Milan'a karşı oynarken de güzel bir atmosfer vardı. Ama bu, en üst seviye. Size fazladan güç ve duygu veriyor. Umarım pazartesi günü de yine aynı atmosfer olur" ifadelerini kullandı.

 

- "Bu sezon 4. yıldızı almak istiyoruz"

 

Galatasaray'ın ligde 19 şampiyonluğa sahip olduğunu hatırlatan Sneijder, bu sezon da şampiyonluğa ulaşarak, 4. yıldızı almak istediklerini, takım olarak bu hedef için hazır olduklarını kaydetti.

Hollandalı oyuncu, geçen sezon deplasmanlarda yaptıkları hataları tekrarlamamaları gerektiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Geçen sezon ligde yaşadığımız hayal kırıklığının ardından, Türkiye tarihinde 4. yıldızı alan ilk takım olmayı amaçlıyoruz ve bunu herkese göstermek için çalışıyoruz. Kesinlikle konsantre olmalıyız, her maça ayrı ayrı odaklanmalıyız. Harika bir takımımız var. Hazırlık döneminde iyi maçlar oynadık. Bazılarında maalesef ben yoktum ama şu an yaptığımız gibi iyi çalışmaya devam edersek, 4. yıldızı kazanırız. Diğer yandan bunun için fazla bir baskı yapmamıza da gerek yok. Biz iyi takımız, kaliteliyiz ve taraftarlarımıza 4. yıldız için mücadele edeceğimizi göstereceğiz."

 

- "Prandelli harika bir iş çıkarıyor"

 

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli hakkındaki görüşlerini aktaran 30 yaşındaki futbolcu, İtalyan teknik adamla harika bir geleceklerinin olacağına inandığını söyledi.

Sneijder, yeni sezon öncesinde çok sıkı çalıştıklarını anlatarak, Prandelli ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç gündür buradayım. Oyuncularını takım halinde oynatmak onun karakterlerinden biri. Bunu daha önce görev yaptığı kulüplerde de görebilirsiniz. Çok sıkı çalışıyoruz, artık futbolda sadece kalite yetmiyor. Tekniğiniz kadar, fizik gücünüzün de üst seviyede olması gerekiyor. Sezon boyunca oynayacağınız birçok maça hazır olmalısınız, sakatlıklardan uzak durmalısınız. Harika bir iş çıkarıyor. Çok tecrübeli bir isim, daha önce İtalya Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda görev yaptı. O da bizimle kendisini herkese gösterecek. Prandelli, harika bir karaktere sahip. Onunla birlikte iyi bir sezon geçireceğimize ve Galatasaray'da harika bir geleceğimiz olduğuna inanıyorum."

 

- "Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutluyum"

 

Hollanda Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası'nı 3. tamamladığını hatırlatan Wesley Sneijder, "Dünya Kupası'nda çok iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Turnuvayı üçüncü tamamlamak çok özel bir duygu" diye konuştu.

Dünya Kupası'ndaki performansından memnun olduğunu belirten Sneijder, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sahip olduğumuz takımla Dünya Kupası'nda 3. olmamız kolay olmadı, çünkü en iyi takımımız değildi. Ama çok çalıştık, sıkı antrenmanlar yaptık. Bir şeyler başarabilmenin tek yolu da bu. Beraber olmalı, bir şeyler kazanabilmek için birlikte çalışmalısınız. Dünya Kupası'nda bunu yaptık. Ben de o takımdaydım, çok sıkı çalıştım. Fiziksel olarak turnuvadaki tüm takımlardan daha iyi seviyeye çıkmak istiyorduk. Kişisel olarak, performansımdan memnunum. Ama şu an buradayız. Galatasaray'da olmaktan dolayı çok mutluyum. Herkese aynı seviyede olduğumu ve hep birlikte kupalar kazanabileceğimizi göstermek istiyorum."