Galatasarayın yeni transferleri

Galatasarayın yeni transferleri

Milli futbolcu Tarık Çamdal:

İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın yeni transferi milli futbolcu Tarık Çamdal, sarı kırmızılı takıma gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek "Böyle büyük bir camiada şampiyonluklar yaşamak istiyorum" dedi.

Sarı kırmızılı kulübün transferin son gününde Eskişehirspor'dan kadroya kattığı Tarık Çamdal ile İtalya'nın Napoli Kulübü'nden transfer edilen Goran Pandev ve Blreim Dzemaili, GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Transferinin Galatasaray ve Eskişehirspor kulüpleri için hayırlı olmasını dileyen Çamdal, "Yaşadığım mutluluğun tarifi yok. Her futbolcuya böyle büyük bir kulüpte forma giymek nasip olmaz. Onun için çok mutluyum. Galatasaray'da çok çalışacağım ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Böyle büyük bir camiayla şampiyonluklar yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Transfer sürecinin uzun zaman aldığını anlatan milli futbolcu, kafa olarak zorlansa da fiziksel açıdan kendisine iyi baktığını vurgulayarak "Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, her futbolcunun hayalidir. Benim en büyük hayalim, ay yıldızlı formayla A Milli Takım'da oynamaktı. Şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansım var. Çalışacağım ve bu formanın hakkını vermek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnşallah her şey iyi gider" değerlendirmesinde bulundu. 

Savunmanın her iki kanadında da oynayabildiğini anlatan Çamdal, "Bek pozisyonlarında oynuyorum. Hızlıyım ve kondisyonum çok iyi. Bu her zaman böyleydi. Enerjim, hızım ve kondisyonum beni ön plana çıkarıyor. Her iki bekte de kendimi güvenli hissediyorum. Sağda oynadığım zaman olumlu ortalarım var. Solda da oynadığım zaman da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Buraya oynamak ve kendimi geliştirmek için geldim" görüşlerini aktardı.

Takımda bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra tüm oyunculardan bir şeyler öğreneceğini dile getiren Tarık Çamdal, "Çok kaliteli bir takımımız var. Sezon sonunda 4. yıldızı hak eden takım takacak. Biz de iyi çalışıp, iyi oynayarak 4. yıldızı hak edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sarı kırmızılı taraftarlara güzel bir sezon geçireceklerinin sözünü veren Tarık, taraftarlardan kendilerini desteklemeye devam etmelerini istedi.

-"En büyük amacım, bu büyük camiaya şampiyonluk yaşatabilmek"-

Sarı kırmızılı takımın İtalya'nın Napoli Kulübü'nden kadrosuna kattığı Goran Pandev de yaptığı açıklamada, transferinde emeği geçenlere teşekkür ederek "Ne kadar büyük ve önemli bir camiaya geldiğimin farkındayım. en önemli hedefim, takımıma ve arkadaşlarıma elimden geldiğince destek verebilmek. Önemli bir sezonda geldim. En büyük amacım, bu büyük camiaya şampiyonluk yaşatabilmek. O şampiyonlukta katkımın olmasını çok istiyorum. 

Pandev, saha içinde ikinci forvet ve forvet arkası mevkilerinde oynamayı sevdiğini ve buralarda iyi performans gösterdiğini vurgulayarak "İyi bir tekniğe sahip olduğumu düşünüyorum. Benim için gol atmak ikinci planda. Forvete ve takımıma destek verebilmek benim için gol atmaktan daha önemli" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Cesare Prandelli hakkındaki görüşlerini aktaran golcü oyuncu, "Çok önemli bir teknik direktör. Hem kulüp takımında hem de İtalya Milli Takımı'nda çok önemli işler yaptı. Umarım Galatasaray'a da aynı şekilde hizmet eder, bütün tecrübelerini burada herkesle paylaşır ve takımı şampiyon yapmak için en iyi şekilde yardımcı olur" değerlendirmesinde bulundu.

-"Buraya gelmek için bir tereddütte kalmadım"-

Galatasaray'ın Pandev'le beraber Napoli'den transfer ettiği İsviçreli orta saha Blerim Dzemaili ise transferi için sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Cesare Prandelli'den telefon aldıktan sonra düşünmeden "Evet" yanıtını verdiğini söyledi.

Galatasaray gibi büyük bir camiaya transfer olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu anlatan Dzemaili, transferinde Prandelli'nin önemli etken olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Transferimden önce telefonda Prandelli ile görüştüm. Bana buraya gelmek isteyip istemeyeceğimi sordu. Ben de hiç düşünmeden 'evet' dedim. Çünkü Galatasaray'ın çok önemli ve büyük bir camia olduğunu biliyorum. Makedon'um ama hayatım boyunca İsviçre'de yaşadım. Orada birçok Türk var. Bütün Türkler de Galatasaray'ı turuyor. Onun için bildiğim bir takımdı. Sadece Türkler arasında değil dünya çapında ün salmış bir takım olduğu için buraya gelmek için bir tereddütte kalmadım."

Orta sahanın her yerinde görev alabildiğini belirten Dzemaili, "Hücumu ve defansı seven bir orta sahayım. Napoli'de birçok golüm var. Burada da aynılarını tekrarlarım. Çünkü şut çekmeyi çok seviyorum" diye konuştu.

Dzemaili, teknik direktör Prandelli için de "Çok büyük bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. İtalya'nın tanınan ve en önemli teknik direktörlerinin başında geliyor. Kulüp bazında başarıları var. Fiorentina'da yaptıkları ortada. O gelmeden önce Fiorentina küçük çaplı bir kulüptü. Ondan sonra çıta biraz daha yükseldi. Milli Takım'da çalıştığı yıllarda da iyi işler çıkardı. Her hocanın farklı bir mentalitesi var. Ben de bunu bir an önce anlayıp, takımıma destek vereceğimi düşünüyorum" görüşlerini aktardı.

Galatasaray'da daha önceden tanıdığı Sneijder, Melo ve Muslera gibi oyuncuların bulunduğunu anlatan İsviçreli futbolcu, bundan dolayı takıma çabuk alışacağını ifade etti.