Gaski Borçlarına Ödeme Kolaylığı Sağlanacak

Gaski Borçlarına Ödeme Kolaylığı Sağlanacak

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürlüğü birikmiş su borcu olup da ödeyemeyen vatandaşlar için yeni bir kolaylık sağlayacak.

- Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürlüğü birikmiş su borcu olup da ödeyemeyen vatandaşlar için yeni bir kolaylık sağlayacak.

GASKİ, su borcu çok olan, ancak ödemede sıkıntı yaşayan vatandaşlar için yeni yapılandırma yaptı. Buna göre, 11.09.2014 tarihli ve 29116 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun; 73. maddesi kapsamında birikmiş su ve atıksu borçları bulunanların, borçlarının son ödeme tarihi 30 Nisan 2014’e kadar olan kısmını peşin ya da (ödemesi 2 ayda bir olmak kaydıyla) en fazla 18 taksit şeklinde ödeme imkanı bulunmaktadır” denildi.

Açıklamada, 1 Ekim ile 1 Aralık 2014 tarihleri arasında GASKİ Borç Yapılandırma bölümüne borcu bulunan vatandaşların bizzat müracaat etmeleri gerektiği vurgulandı. Bu tarihler arasında gelmeyen vatandaşların yapılandırmadan yararlanamayacakları bildirildi.