Gaün Gaziantep Yemek, Sanat Ve Kültür Şenliği’nde Hünerlerini Sergiledi

Gaün Gaziantep Yemek, Sanat Ve Kültür Şenliği’nde Hünerlerini Sergiledi

İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği (İSAYGAD) tarafından düzenlenen ‘Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği’nde Gaziantep Üniversitesi’nin açtığı tanıtım standı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) El Sanatları Bölümünün sergisi yoğun ilgi gördü.

- İstanbul Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği (İSAYGAD) tarafından düzenlenen ‘Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür Şenliği’nde Gaziantep Üniversitesi’nin açtığı tanıtım standı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) El Sanatları Bölümünün sergisi yoğun ilgi gördü.

Bu yıl üçüncüsünü düzenlenen şenlik Beylikdüzü Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Gaziantepli sanatçıların yanı sıra ulusal sanatçıların da yer aldığı şenlik 30 dönümlük bir alana kuruldu. Gaziantep’in her yönüyle tanıtıldığı ve yaşatıldığı şenliğin geçen yıl 150 bine ulaşan katılımcı sayısı, bu yıl 400 bine yaklaştı.

GAÜN’ün tanıtım ofisiyle birlikte şenlikte stant açan ve GAÜN bünyesinde çalışan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Araştırma Genel Müdürlüğü, Geleneksel El sanatçıları Öğr. Gör. Remzi Öztekin (Gümüşçülük), Ahmet Duymaz (Bakırcılık) ve Mustafa Öztürk (Sedefçilik) kendi alanlarında yaptıkları işleri sergileyerek, uygulamaları konusunda ziyaretçilere bilgi verdi.

GAÜN Standı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü, sanatçılar ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından da ziyaret edildi.

Öğr.Gör. Remzi Öztekin, Gaziantep Üniversitesi’ni temsilen İstanbul, Beylikdüzü’nde düzenlenen Gaziantep Yemek, Sanat ve Kültür şenliğine katılmalarına katkı sağlayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş’e, İSAYGAD Başkanı Fahri Öztütüncü’ye ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.