Gaziantep Dr. Ersin Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

Gaziantep Dr. Ersin Devlet Hastanesi’nde Bir İlk

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Lokman Bayrak ve ekibi, ‘kasık bölgesinden beyin ameliyatı’ yaparak bölgede ilk olan önemli bir başarıya...

Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Opr. Dr. Lokman Bayrak ve ekibi, ‘kasık bölgesinden beyin ameliyatı’ yaparak bölgede ilk olan önemli bir başarıya imza attı.

Otopark işletmeciliği ile uğraşan Mahli Bahar, 10 gün önce beyin kanaması geçirdi ve şuuru kapalı şekilde Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Mahli Bahar, Beyin ve Sinir Cerrahisi servisine alınarak, kasığından girilip beyin görüntülemesi yapıldı. Beyin damarlarının birinde tümör olduğunun tespit edilmesi üzerine, Beyin Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Lokman Bayrak ve ekibi, Bahar’ı kasığından kapalı sistemle ameliyat etti. Opr. Dr. Bayrak ve ekibi, bu ameliyatla bölgede bir ilke imza attı.

Basın mensuplarına Mahli Bahar’ın son durumu ile ilgili açıklama yapan Bayrak, "Hastamız yaklaşık bir hafta 10 gün önce acil servisimize ani şuur kaybı ve beyin kanaması ile geldi. Sonrasında hastayı yoğun bakım ünitesine aldıktan sonra normal anjiyo ünitemize alıp, DSA Anjiyo dediğimiz kasıktan girerek beyin anjiyografi görüntüsü alınarak, hastamızın beyin damarlarının bir tanesinde bir baloncuk yani anevrizma tespit edildi. Sonrasında hastamıza daha öncesinde bu tarz baloncuk ameliyatlarını kafa kraniotomi yapılarak, kafa cerrahisi uygulanarak yapılan ameliyatlardı. Biz ise kasıktan girerek, kafa tasını hiç açmadan beyin damarları içerisindeki bu baloncuklaşmış damarı kapatarak işlemi uyguladık. Bu, hiçbir ameliyat izi olmaması, hasta konforu ve yara yeri enfeksiyonu olmaması açısından bize kolaylıklar sağlayan bir yöntem" dedi.

Bölgede ilk defa uygulanan bir ameliyat olduğunu belirten Bayrak, "Bölgede de devlet hastanesi koşullarında bu uygulamayı yaptık ve başarılı bir şekilde oldu. Hastamız da şu anda şuuru açık bir şekilde takip ediyoruz. Türkiye’de Ankara, İstanbul üniversite hastanelerinde uygulanan bir işlem ve anjiyo ünitesi ve yoğun bakımı olan birimlerde yapılabilen bir işlem. Bizim kliniğimiz de müsait, hastanemizde yoğun bakım ve anjiyo ünitemiz olduğu için aynı zamanda anjiyo ünitemizde anestezi verebildiğimiz için bu işlemi yapabildik. Başarılı bir işlem oldu. ve hastamızda her hangi komplikasyon gelişmeden bu işlemi başarıyla gerçekleştirdik. Normalde kafa açıldığı zaman ameliyat yara yeri ile ilgili bir problem gelişip gelişmeyeceği hususunda, sonrasında orada bir enfeksiyon gelişecek mi , ameliyat sırasında cerrahi riskler vs. düşündüğümüz zaman ortalama 15 gün gibi bir taburculuk dönemi oluşurken, şu anda yaptığımız işlemden sonra inşallah nasip olursa yarın veya öbürküsü gün hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz. Yani hastamızı yaklaşık 5 gün sonrasın taburcu edeceğiz” diye konuştu.

Ameliyat yapılarak taburcu olmayı bekleyen hasta Bahar ise, "Kafam ağrıyordu, ben de hastaneye geldim beni acile aldılar. Dil altı hapı verdiler. Doktor beyi çağırdılar. Doktor bey beni filme alıp filmim çekildi. Sonrasında beni yoğun bakıma alarak ameliyat yaptılar. Şu anda rahatım. Teknoloji gittikçe ilerliyor. Çok rahatım hatta şu anda beni salsalar eve gidecek durumdayım” ifadelerini kullandı.