Gaziantep'in ''Fıstık Gibi'' parkı hizmete girdi

Gaziantep'in ''Fıstık Gibi'' parkı hizmete girdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü’nün yerinin parka dönüştürülmesiyle yaptırılan “Fıstık Parkı” vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yaptığı projelerle toplumun her kesimine dokunmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent genelinde vatandaşların dinlenebileceği alanlar ile yeşil alanların çoğaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Gaziantep’in simgesi olan fıstık ağaçlarının içerisinde olduğu “Fıstık Park” projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, parkın yapımını tamamladı.

Yapımı tamamlanan parkı ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hizmete sunulan parkta incelemelerde bulundu.

Vatandaşlardan yoğun ilgi gören parkı gezen Şahin, onlara parkı “beğenip beğenmediklerini” sordu.

Aldığı cevaplar karşısında halkın parkı çok beğendiğini gören Şahin, onlardan parka sahip çıkmalarını istedi.

“FISTIK PARK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Fidanlık Mahallesinde yer alan 146 bin 865 metrekare alandaki Fıstık Araştırma arazisinin 1. etap olarak planlanan yaklaşık 55 bin metre karelik kısmında “Fıstık Park” yapıldı.

Birinci etabın 30 bin metre karesinde Fıstık Araştırma Enstitüsü tarafınca araştırma ve geliştirme çalışmaları devam eden fıstık, badem gibi meyve ağacı, 25 bin metre karelik kısmında ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafınca yapılan park, meydan ve sosyal donatı alanları yer alıyor.

17 metre yüksekliğinde fıstık tanesi formunda sergi salonu, doğal çim çatılı kafe binası, ofis binası, kır kafesi, ıslak hacim ve güvenlik binası, su deposu, fidan aşı depoları, giriş tagı, su kuyusu sundurması, Fıstık Araştırma Enstitüsü kullanımına bırakılacak 2 adet depo binaları yer alıyor.

Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede; fıstık hakkında bilgilerde bulunacak. Fıstık Parkı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı kompleksler de yapılacak.