Gaziantep’in Şubat Ayı İhracatı 477 Milyon 865 Bin Dolar

Gaziantep’in Şubat Ayı İhracatı 477 Milyon 865 Bin Dolar

Gaziantep’ten, Şubat ayında yüzde 9,6 oranında düşüşle 477,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğ...

Gaziantep’ten, Şubat ayında yüzde 9,6 oranında düşüşle 477,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’ten bu yılın Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında düşüşle toplam 477 milyon 865 bin dolar değerinde ihracat yapıldığını bildirdi.

Aylık ihracata göre Gaziantep’in, Şubat ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sıradaki yerini koruduğunu vurgulayan Konukoğlu, Gaziantep’in 2015 yılının Ocak-Şubat döneminde iki aylık toplam ihracatının 994 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Devam eden küresel durgunluğun, yakın coğrafyamızdaki ülkelerde iç karışıklığın, paritede yaşanan olumsuz hareketlerin ihracat dinamikleri için risk unsuru oluşturduğunu belirten Konukoğlu, Türkiye’de en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 şehrin tamamında ihracatın düştüğüne ve bazı şehirlerde düşüş rakamının yüzde 40’ı bulduğuna dikkati çekti. Konukoğlu, şunları kaydetti:

"GAZİANTEP’İN İHRACAT DÜŞÜŞÜ, TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ALTINDA KALIYOR’’-

"Gaziantep’in ihracattaki düşüş oranı, Türkiye’nin toplam ihracat düşüşünün çok altında kalıyor. Sadece şehrimizin değil ülkemizin ihracatındaki gerilemeden biz de hoşnut değiliz, ama dünya ekonomisi sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Küresel talepte yaşanan daralma, en önemli ihracat pazarlarımızda yaşanan sorunlar tüm çabamıza rağmen ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Ayrıca, hammadde fiyatlarında meydana gelen gerileme de hem Gaziantep’in hem ülkemizin ihracatının değer bazında düşmesine neden oluyor. Bununla birlikte ihracatımızın tekrar toparlanarak ivme kazanacağına inanıyoruz.”

Gaziantep’in her zaman lokomotif şehirlerden birisi olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen üreten, istihdam sağlayan, katma değer yaratan, dünya pazarlarında risk alan ve rekabet eden işadamlarına teşekkür etti.

GSO Başkanı Konukoğlu, “Gaziantep’in ülkemizin ekonomik büyümesinde ve ihracatında üstlendiği önemli görevin farkındayız. Bu nedenle, ihracatçılarımızın önünü açmak için çözüm yolları aramaya devam ediyoruz. Biz bu rakamları çok daha yukarı çekebilecek kapasiteye sahibiz. Azimle çalışan ihracatçılarımız sayesinde bu kayıplarımızı önümüzdeki dönemde telafi edeceğimize inanıyorum’’ diyerek, açıklamasını tamamladı.