Gaziantep'te Emniyet'e bombalı saldırı: 2 şehit, 22 yaralı

Gaziantep'te Emniyet'e bombalı saldırı: 2 şehit, 22 yaralı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen terör saldırısında şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde sabah saatlerinde şiddetli patlama, ardından çatışma meydana geldi. Saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğu, 19’u polis 23 kişinin de yaralandığı açıklandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden biri daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Saldırıyı 1'i canlı bomba 3 IŞİD'li teröristin gerçekleştirdiği iddiası da var.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada;  "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugün saat 09.17’de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda 1 polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." denildi.

3_3714.jpg

TERÖRİSTLER İKİ ARAÇLA GELİP ATEŞ AÇTILAR

1 Mayıs nedeniyle çevresi bariyerle kapatılmış olan Emniyet Müdürlüğü önündeki bölgeye iddiaya göre iki araç barikatı aşarak girdi. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, polislerin karşılık vermesinin ardından kaçarken, peşinden gelen ikinci araçtaki bomba infilak ettirildi.

1_8469_4.jpg

Emniyet Müdürlüğü binasına yaklaşık 10 metre mesafede meydana gelen patlamayla bölgede can pazarı yaşanırken, olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ile zırhlı polis ekibi sevk edildi.

gaziantep-1_1.jpg

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Gaziantep’te bu sabah düzenlenen terör saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan polislerden biri daha doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece saldırıda şehit olan polislerin sayısı 2’ye yükselirken, 18’i polis 22 kişinin tedavisi ise sürüyor.

gaziantep-4_1.jpg

Patlamanın ardından bölge tamamen yaya ve araç trafiğine kapatılırken, kentin can damarı olan bölgede bulunan kamu kurumları ile iş merkezlerinin camları kırıldı, büyük hasar oluştu. Patlamanın ardından polisler bulundukları bölgede teyakkuz durumuna geçti ve telsiz anonsu ila yapılan uyarı sonrası çelik yelek ve uzun namlulu silah ile görev yapıp, olası ikinci saldırıya karşı alarm durumu başlatıldı. Patlamanın olduğu bölgedeki iş merkezleri de güvenlik önlemi olarak boşaltılmaya başlandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda ilk şehit olan polis memurunun Koruma Şube'de görevli Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı polis memuru Serdar Şakir, hastanede şehit olan ikinci polis memurunun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Hatay nüfusuna kayıtlı Yusuf Erin olduğu ifade edildi.

45385.jpg

 3 TERÖRİST İDDİASI

Habertürk'ten Müslim Sarıyar'ın haberine göre ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısını biri canlı bomba 3 IŞİD'li teröristin gerçekleştirdiğ iiddia ediliyor. Bomba yüklü araçla yapılan saldırının hemen sonrasında, diğer iki terörist ise uzun namlulu silahlarla emniyet binasına ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ancak iki terörist olay yerinden kaçtı.

SAHTE 112 AMBULANSI UYARISI

Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen ekiplere polis telsizlerinden sahte 112 ambulansı ile Emniyet Müdürlüğü önüne gelineceği istihbaratı alınarak ekiplerin bu konuda duyarlı olması istendi.

gaziantep-5.jpg

BEYAZ ARAÇ ARANIYOR

Polis, patlamanın ardından olay yerinden kaçan ve çıkan çatışmada camlarının kırıldığı belirtilen beyaz renkli bir aracı da her yerde aramaya başladı. Polis telsizlerinden geçilen anonslarda sık sık plakası belirlenemeyen beyaz renkli hafif ticari araca duyarlı olunması ve yakalanması konusunda uyarılarda bulunuldu.

1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

ROYAL HALI-FENERBAHÇE BASKETBOL MAÇI İPTAL EDİLDİ

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı terör saldırısının ardından Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep ile Fenerbahçe arasında bugün saat 16.00'de oynanacak olan karşılaşma iptal edildi.

ALEV TOPU OLUŞTU

Bugün Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde yaşanan saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, emniyet binası önünde oluşan büyük alev topu dikkat çekiyor. 

1 polisin şehit olduğu, 9'u polis 13 kişinin yaralandığı patlamanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren olayın yaşandığı emniyet müdürlüğü binası önüne geldi. Buradaki aracı inceleyen Vali Yerlikaya ile Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, olayla ilgili polis müdür ve amirlerinden bilgi aldı.

dha-72358b1c04c175f136fd532748f7352e-5.jpg

SALDIRI İSTİHBARATI VARDI İDDİASI

Öte yandan sık sık başta IŞİD ve PKK olmak üzere terör örgütlerine yönelik operasyonlar düzenleyen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nün böyle bir saldırı istihbaratı bulunduğu bildirildi. Saldırı istihbaratı nedeniyle dün gece saat 21.30'da Gaziantep Emniyet Müdürü başkanlığında, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, ilçe emniyet müdürleri ve birim amirleri ile toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda saldırı olabileceği ve bunun 1 Mayıs gününe denk getirileceği değerlendirilerek tüm birimlerin uyarıldığı öne sürüldü.

Öte yandan geçmiş dönemlerde eylem, miting ve benzeri toplu gösterilerde görev alacak olan çevik kuvvet polisleri, Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, buradan otobüsle görev yapacakları yerlere gidiyorlardı. Ancak, alınan istihbarat üzerine polislere bugün 1 Mayıs nedeniyle etkinlik yapılacak bölgelere direk gitmelerinin istendiği de öne sürüldü.

PARÇALANAN TERÖRİSTİN ÖRGÜTÜ ARAŞTIRILIYOR

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde panelvan tipi minibüs ile gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından polisin detaylı araştırması sürüyor. Polis, patlamada parçalanan bombacının cesedi üzerinde başlattığı inceleme ile kimliğine ve hangi örgüte mensup olduğuna dair iz bulmaya çalışıyor.

IŞİD VEYA PKK

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütünün IŞİD veya PKK olacağını söyledi. Yetkililer, teröristin kimliğinin belirlenmesi ve istihbarat birimlerinin çalışmasıyla kısa sürede örgütün netlik kazanacağını kaydetti. Ancak, yetkililer 2012 yılı Ramazan Bayramında kentte 10 kişinin öldüğü bomba yüklü araçla PKK saldırısının yapıldığını hatırlatarak, bugünkü saldırının da benzer özellik taşıdığını; ancak bugünkü eylemi kimin gerçekleştirdiğinin kesinleşmediğini belirtti.

Öte yandan patlamanın ardından bazı parçaların Emniyet Müdürlüğü'nün yaklaşık 300 metre uzağındaki Büyükşehir Belediyesi önündeki yola sıçradığı görüldü.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK GELİYOR

Terör saldırısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek kente geliyor. Öğleden sonra beraberinde bazı milletvekilleri ile kente gelecek olan Başbakan Yardımcısı Şimşek'in patlama bölgesinde inceleme yapıp, yetkililerden bilgi alacağı öğrenildi.