GAZİANTEP'TE HÜCRE EVİNE POLİS BASKININDA PATLAMA

GAZİANTEP'TE HÜCRE EVİNE POLİS BASKININDA PATLAMA

Gaziantep’te polisin operasyon yaptığı hücre evinde, ’canlı bomba’ terörist kendini patlattı. Patlamada 3 polisimiz şehit düşerken, 4'ü Suriyeli 8 kişi de yaralandı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yönelik operasyon sırasında yakalanacağını anlayan teröristler, kendilerini patlattı.

Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyeleri kendilerini patlattı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

Gaziantep'te polisin operasyon yaptığı evde patlama
ACI HABERİ VALİ VERDİ: 3 ŞEHİT

Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi. Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'üSuriye uyruklu 8 kişi yaralandı." dedi.

Vali Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı.

fft16_mf7808907.jpeg

GÖZALTILAR VAR

Olay, saat 12.45 sıralarında 500 Evler Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri tarafından takip edilen ve hangi terör örgütüne ait olduğu henüz açıklanmayan hücre evine operasyon düzenlendi. Evin çevresi kuşatılırken, yakalanacağını anlayan teröristlerden bir "canlı bomba" kendini patlattı.

Polis Özel Harekat timlerinin zırhlı araçlarla önlem aldığı patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmazken, olayla ilgili 7-8 kişi de gözaltına aldı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de bölgeye gelerek yürütülen operasyonla ilgili bilgi aldı.

VALİ’DEN AÇIKLAMA:  ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNE SALDIRICAKLARDI

Olay yerine gelerek inceleme yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Alevi Kültür Derneğine yönelik “canlı bomba” saldırısı yapılacağı dair ihbar aldıklarını ve bu yönde çalışmalar sonucunda IŞİD’in hücre evine baskın düzenlendiğini söyledi.

GAZİANTEP'TE HÜCRE EVİNE POLİS BASKININDA PATLAMA - Resim : 3