Gaziantep’ten Uşak’a Örnek Su Tesisi İncelemesi

Gaziantep’ten Uşak’a Örnek Su Tesisi İncelemesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne bağlı bir grup Uşak Belediyesi’nin kendisini üretip belediye bütçesine katkı sağladığı klor sistemini incelemek üzere Uşak’a geldi.

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne bağlı bir grup Uşak Belediyesi’nin kendisini üretip belediye bütçesine katkı sağladığı klor sistemini incelemek üzere Uşak’a geldi.

İncelemelere Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli’nin yanı sıra Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de eşlik etti. Tesis ve üretimi hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bilgi alırken projenin faydalı olduğunu belirttiler. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, belediyenin içme suyunda örnek bir çalışmaya imza attığını ve projenin başka belediyelerce beğenildiğine dikkat çekti. Belediye olarak kentin içme suyu konusunun en hassas oldukları konu olduğuna vurgu yapan Kırdinli, “ Belediyemiz içme suları konusunda her zaman özverili ve titiz bir çalışma içinde olmuştur. Bütün ekiplerimiz su ile ilgili dikkatleri en üst seviyede çalışmaktadır. Kloru kendimizin üretmesi çalışmamız ile su konusunda yine ciddi bir çalışma gerçekleştirmiş olduk. Doğal yollar ile yapılan klorlamanın suyun kalitesini daha da arttırdı” dedi.

Uygulamayı ender yapan illerden birisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Kırdinli, vatandaşların da konu ile ilgili farkı hissettiklerini aktardı. Belediyenin bu tür çalışmalara devam edeceğini bildiren Kırdinli, “Belediyemizin sular konusunda projeleri devam edecektir. Amacımız çağın en büyük gereklerinden olan suyun kaliteli ve temiz olarak kullanılmasıdır. Biz su ile ilgili denetimlerimizi de yaptırıyoruz. Farklı kurumların gerçekleştirdiği denetimlerden suyumuz hep alnımızın akı ile çıktı. Bundan sonra da suyumuz ile ilgili somut çalışmalar devam edecek” şeklinde konuştu.