Gedizli Fatih Çelebioğlu Doçent Oldu

Gedizli Fatih Çelebioğlu Doçent Oldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, iktisat doçenti oldu.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, iktisat doçenti oldu.

1976 yılında Gediz'de doğan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Çelebioğlu, Gediz Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazandı. 1997 yılında bu fakülteden mezun olduktan hemen sonra Dumlupınar Üniversitesi'nin araştırma görevlisi alımı sınavını kazanarak, akademik hayata adım attı. Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamladıktan sonra 2005 yılında aynı üniversitenin İktisat Bölümü'nde Yardımcı Doçent kadrosuna atandı. Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın danışmanlığında yaptığı doktora tez çalışmasının konusu "Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Ekonomik Büyüme Üzerine Etkileri" olan Fatih Çelebioğlu, 2008 yılında doktora sonrası bilimsel araştırmalar yapmak için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Arizona Üniversitesi'nin Bölgesel Kalkınma Bölümüne gitti.

Temel araştırma alanı ekonomik büyüme ve kalkınma olan Çelebioğlu, Bölgesel kalkınma farklılıklarının analizi, Bölgesel gelir eşitsizliği, Bölgesel kalkınma stratejileri, Türkiye ve dünya ekonomisi alanlarında uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makalelere, uluslararası sempozyumlarda / kongrelerde sunulmuş bildirilere ve ulusal çaptaki yayın evlerinde basılmış eserlere sahip. Ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlarda hakemlikleri de bulunan Çelebioğlu, mekansal istatistik ve mekansal ekonometri bazlı çalışmalarını devam ettirmekte, demokrasi ve özgürlüklerin ekonomik gelişme ile ilişkisi ve yakınsama analizleri ile de yakından ilgilenmektedir.

Merkezi Kütahya'da bulunan ve TR33 Düzey (Kütahya, Afyon, Uşak ve Manisa) illeri kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı'nın Kalkınma Kurulu'nda Dumlupınar Üniversitesi temsilcisi olarak bulunurken, aynı zamanda Kütahya Sosyal Altyapı Komisyonu Sorumlusu ve Sanayi Komisyonunun üyesidir. Çelebioğlu, Kütahya İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün SWOT Analizi ve Stratejik Plan hazırlama çalışmalarında sorumluluk almış ve halen Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nün “Neden Suç İşleniyor?" isimli projesinde koordinatör olarak görev yapmaktadır. Kendi danışmanlığında tamamlanmış tezlere ek olarak, halihazırda pek çok yüksek lisans ve doktora tezinin de danışmanlığını yürütmektedir. Mart 2011'den beri Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte ve Sosyal Bilimler Dergisi'nin editörlüğünü yapmaktadır.

Bir çocuk sahibi olan ve İngilizce bilen Çelebioğlu, 22 Eylül 2011 tarihinde girdiği sözlü mülakatta başarılı olarak, Gelişme İktisadı alanında doçent oldu.