Geleneksel Çocuk Oyunları Niğde’de Gerçekleştirildi

Geleneksel Çocuk Oyunları Niğde’de Gerçekleştirildi

Niğde’de yapılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri' projesi kapsamında, çocuklar oyunlar oynadı.

- Niğde’de yapılan 'Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri' projesi kapsamında, çocuklar oyunlar oynadı.

Projenin yürütücüsü İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, Türkiye'de her ilde geleneksel çocuk oyunları parkı yapılmasını arzu ettiklerini, Niğde Belediyesinden park istediklerini söyledi. Programa Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gelenekten Geleceğe, Biz Birlikte Güçlüyüz' sloganı ile yol çıktıklarını söyleyen Genel Başkan Yücel Can, ‘Tarihin, kültürel değerlerini iletişim çağının getirdiği bağımlılık yok ediyor. Betonarme yapı içerisinde çocuklar ve gençler adeta duygu, düşünce ve oyunlardan mahrum kalıyor. Biz diyoruz ki bu çocukların hareket etmesi lazım. İnternet'e, cep telefonlarına televizyonlara hareketsizliklere konu olmaması lazım. Biz hem tarihe bir yolculuk, hem obeziteye dikkat çekmek istiyoruz, hem de oyunlar bir rol modeldir. Çocuklarımız yanımıza geldiğinde git deriz. Aslında çocuklar bu oyunlarla öğretmen, hemşire, vali, başbakan oluyor hatta cansız araçlar oluyor trafik kazalarına dikkat çekmek için sürat yapıyor. Dolayısıyla çocukların oyunlarla kendilerini gerçekleştirmelerine imkan vermek istiyoruz.

Sadece anne baba olarak beslenmesini yapmak, okula gidip gelmesini yapmakla olmuyor. Dolayısıyla çocuk evde boğulunca sokağı tercih ediyor. Argo, küfür, sigara, tiner, alkol, bonazi ve terör gibi tehlikeler başlıyor. Niğde Belediye Başkanına ve Türkiye’deki bütün belediye başkanlarına çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Yapılacak geleneksel çocuk oyun parkı ile başta çocuklar, onlar sayesinde bizler birlik ve beraberliğe kavuşacağız. Türkiye'de hiç geleneksel çocuk oyun parkı bulunmuyor. Elazığ ilinde bununla ilgili söz aldık. Niğde’de Belediyemizden ve Türkiye’de her ilde böyle bir çalışma istiyoruz. Çocuklar bilye oynasın, çelik çomak oynasın. Çocuklarımız için geleneksel oyunları aşılamamız lazım" dedi.

Can, ‘İlk Manisa’da sonra Elazığ üçüncüsü Niğde’de yapılıyor. Sonra ki programlarımız Akdeniz, Karadeniz, Marmara, Doğu son olarak ta Ankara’da final yapacağız’ diye konuştu.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI NİĞDE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI NİĞDE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI NİĞDE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ