Gelinlik Ve Kına Gecesi Kıyafetlerinden Son Bilgiler

Gelinlik Ve Kına Gecesi Kıyafetlerinden Son Bilgiler

Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nda gelin çiçeği 250 liradan, gelinlikler 2 bin liradan, kına gecesi kıyafetleri, 750 liradan başlıyor.

Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nda gelin çiçeği 250 liradan, gelinlikler 2 bin liradan, kına gecesi kıyafetleri, 750 liradan başlıyor. Fuarda her keseye uygun düğün paketi bulmak mümkün.

İstanbul Lütfi Kırdar'da bu yıl 14. kez yapılan "Evlilik Dünyası Evlilik Hazırlıkları Fuarı'nda gelinlikten, tabak çanağa, kına gecesi kıyafetlerinden düğün salonuna, hatta nikahı İtalya'da kıymaya kadar pek çok alternatif görücüye çıkarılıyor. Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük organizasyonlarından birisi olan fuar, bugün akşam saatlerine kadar açık kalacak.

BU YILKİ TEMA; ÇİÇEK.

Her yıl farklı temalarla yola çıkan Evlilik Dünyası'nın bu yılki teması; çiçek. Fuarda, gelin çiçeği üzerine faaliyet gösteren pek çok firmaya rastlamak mümkün. Şaşkın Bakkal gibi. Çorum merkezli bu firmanın ikinci kuşak yöneticisi olan Alev Özdindar, ürünlerin kendi el emekleri olduğunu söylüyor. Yaklaşık 30 yıl önce babası tarafından başlatılan işi yürüten Özdindar, kullanılan malzemeye göre fiyatların değiştiğini; ancak şu anda satışa sunduklarının 120-300 TL arasında değiştiğini belirtiyor. Şaşkın Bakkal'dan 35-40 liraya da taç almak mümkün.

FİYATI 20 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKAN GELİNLİK

Fuarın en ilgi çeken yerleri şüphesiz gelinlik firmaları. Firmalar, bütün hünerlerini göstererek diktikleri gelinlikleri vitrine çıkarmış. Fuardaki en pahalı gelinliklerden bir tanesi Kemeşi Gelinlik reyonunda bulunuyor. Şirket, gelinlik deyince ilk akla gelen şehir olan İzmir merkezli. Firmanın sahibi Seyhan Kemeşi, son yıllarda gelinliklerde dantelin ön plana çıktığını, bunun yanında ipek tüller ve taşların da ilgi gördüğünü ifade ediyor. Genelde el işlemesi olan gelinliklerin fiyatlarının tasarım ve kullanılan kumaş ve işlemelerin kalitesine göre değiştiğini anlatıyor. Bu çerçevede Swarovski gibi kristal taşlarla bezenmiş bir gelinliğin fiyatının 20 bin doların üzerine çıktığını, 2 bin liraya da gelinlik almanın mümkün olduğunu vurguluyor.

MANKEN EBRU POLAT GELİNLİK GİYDİ

Kemeşi Gelinlik, fuar için tasarladığı kristal taşlarla süslü gelinliği manken Ebru Polat ile tanıttı. Gelinliği giyen Polat, izleyicilerden evlilik için dua istedi.

Kına geceleri için kıyafet üreten firmalar da gelinlikçiler kadar ilgi görüyor. Fuara kına gecesi konsepti ile katılan Zuhal Moda'dan Sezin Mertoğlu, bu sene kına gecelerinin çok daha renkli geçeceğini, daha çok el işlemelerinin ön planda olduğu kaftanların tercih edildiğini belirtiyor. Kendilerinin de buradan yola çıkarak, kaftanlarını Osmanlı ve Balkan motiflerini harmanladıkları süslemelerde işlediklerini aktarıyor.

KINA GECESİ KIYAFETLERİNİN FİYATLARI

Kına gecesi için hazırlanan kıyafetlerin fiyatı, 750 liradan başlıyor ve 4 bin liraya kadar çıkıyor. Kiralama da yapılabildiğini aktaran Mertoğlu, bu durumda ücretin 250 liradan başlayıp bin liraya kadar vardığını kaydediyor.

DÜĞÜNLERİ YURT DIŞINDA YAPMAK MODA OLDU

Özellikle yurt dışında büyük ilgi gören düğün organizasyonları artık Türkiye'de de yaygınlaşmaya başlandı. Öyle ki iş, düğünü her haliyle yurt dışında yapmaya kadar vardı. Fuardaki en ilgi çekici organizasyon firmalarından birisi, "İtalya'da evleniyorum'. İşin sahibi kendi düğününü de İtalya'da yapmış. Sonra oradaki firmanın teklifi ile Türkiye'de bayilik açmış. Firmanın Türkiye yetkilisi Başak Tüysüz Bozdağ, "İtalya'da ben evlendim, herkes de evlensin diye bu işi yapıyorum." diyor. Bozdağ, İtalyan ortağı Sposa Mediterranea'nın bu iş üzerine 25 yıllık tecrübesi olduğunu, tur organizasyonu yanı sıra bünyelerinde otel de bulunduğunu ekliyor. Bozdağ, "Kolay olsun diye, akılda kalsın diye bir Türk isim de koyduk; "İtalya'da evleniyorum" diye. Aynı isimle bir internet sitemiz var. Bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Burada evlenenleri balayına da götürüyoruz." şeklinde konuşuyor.

Şirket, istemeleri halinde çiftlerin nikahını da yurt dışında kıydırıyor. Öyle elçiliklerde değil. Bildiğiniz düğün organizasyonu olarak. Çiftlerin bu anlamdaki bütün resmi işlerini de takip ediyorlar. İtalya'da düğün yapmanın çiftlere maliyeti ortalama 3 gecelik konaklama dahil 7-8 bin Euro'ya mal oluyor. Buna davetlilerin yolculuk masrafları ve konaklamaları dahil değil.

8 bin 500 metrekarede kapalı alanda, 120 katılımcının yer aldığı Evlilik Dünyası Fuarı'nda 3 boyutlu gelinlikler, düğün anılarının dijitale dönüştüğü anı defterlerini de görmek mümkün.