Gelişen Teknolojiler Çalıştayı 3d Yazıcı Sektör Toplantısı

Gelişen Teknolojiler Çalıştayı 3d Yazıcı Sektör Toplantısı
Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3D yazıcılarının kullanımının arttığını belirterek, "2024'de yapılan tahminlere göre 20 milyon dolarlık...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3D yazıcılarının kullanımının arttığını belirterek, "2024'de yapılan tahminlere göre 20 milyon dolarlık bir 3D yazıcı piyasası oluşacak" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gelişen Teknolojiler Çalıştayı 3D Yazıcı Sektör toplantısına katıldı. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Işık, "Yeni bir işin hikayesini yazmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu başarı hikayesi Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında gerçekleşti. Teknoloji alanında Türkiye maalesef daha önce defalarca kaçırdığı treni inşallah bu dönem kaçırmayacak. Çok önemli bütçeleri ARGE ve inovasyon için ayırdık, kullandırıyoruz. ARGE bütçesini kullanamayan dünyada ki birkaç ülkeden birisiyiz. Burada hedefimiz güçlü olduğumuz alanlarda ARGE ve inovasyona dayalı çok daha yüksek katma değere sahip ürünler üretmek" diye konuştu.

'Tasarım bugün hayatımızın bir parçası olmuştur" diyen Işık, "Artık üretimimizin ayrılmaz parçası tasarım olacak. Dünya da gelişen teknolojiler var, belli alanlara ilgi yoğunlaştı. 3 boyutlu yazıcı teknolojileri hızla gelişiyor. 3D yazıcıları da hızlı bir şekilde artıyor. Şuanda 2024'de yapılan tahminlere göre 20 milyon dolarlık bir 3D yazıcı piyasası oluşacak. Bu kişiselleştirilmiş üretimin yaygınlaşması anlamına geliyor. Aslında 3. dünya sanayi devrimi diye nitelemek bu teknolojiyi mümkün hale getiriyor. 3 boyutlu yazıcıların hayatımıza katacağı yenilikler tahminimizin ötesinde. Şuanda medikal alanda çok yoğun bir kullanıma şahit oluyoruz. Bunun savunma sanayiden, iletişim teknolojilerine kadar pek çok alanda hayatımızın her gün daha da içereceğine tahmin etmek zor değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA