Gemi faciası: En az 446 yolcu kayıp !

Gemi faciası: En az 446 yolcu kayıp !
Güncelleme:

Çin'in güneyinde çoğu 50 - 80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan feribot, Yangtze nehrinde battı.

Çin'in güneyinde çoğu 50 - 80 yaş arası 458 kişiyi taşıyan feribot, Yangtze nehrinde battı. Sadece 12 kişi kurtarılabildi. 446 yolcunun akıbeti bilinmiyor.

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Nanjing kentinden Chongqing şehrine doğru seyir halinde olan feribot, gece saatlerinde Hubei vilayetinin Jianli bölgesinde henüz bilinmeyen bir sebeple battı.

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarının güçlü rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürdüğü belirtildi. Kazanın olduğu noktada su derinliğinin 15 metre civarında olduğu bildirildi.

Yangtze Nehri Seyrüsefer Yönetimi, 534 kişi kapasiteli "Doğunun Yıldızı" adlı feribotun şiddetli fırtınaya yakalandığını, kısa sürede sulara gömüldüğünü, kurtarılanlar arasında kaptanın ve bir mühendisin de olduğunu bildirdi.

Şanghay merkezli bir tur firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ila 80 arasında olan 406 yaşlı turistin ve 47 mürettebatın bulunduğu ifade edildi. Geminin 76,5 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olduğu açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları kötü hava koşulları sebebiyle zorlukla sürdürülüyor.

Etiketler çin feribot Yangtze