Genç kadın kürtaj oldu

Genç kadın kürtaj oldu

Türkiye'nin konuştuğu 24 yaşındaki genç kadın kürtaj oldu.

Ayrılmak istediği erkek arkadaşının av tüfekli saldırısında annesi ölen, kendisi sol kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, kürtaj oldu. Kocaoğlu, hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini ve kolunu kaybetme riski olduğunu öne sürmüştü.

İHA’nın gündeme taşıdığı “Ya bebeğini feda edecek ya kolunu” haberi ses getirmişti. 9 Şubat günü Muğla’nın Fethiye ilçesinde ayrılmak istediği sevgilisi Gökhan A. tarafından kolundan vurulan ve iki aylık hamile olan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, İzmir’deki hastane odasından gözyaşları içinde yardım talep etmişti. Hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini, bu sebeple kolunu kaybetme riski bulunduğunu öne süren Kocaoğlu, tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin baba izni olmadan kürtaj yapamadığını söylemiş ve kürtaj olmak istediğini belirtmişti. Haberin ardından duyuru yapan Sağlık Bakanlığı, Kocaoğlu hakkında kürtaj kararı alındığını duyurdu. Kocaoğlu, bugün öğlen saatlerinde kürtaj oldu. Kocaoğlu’na psikolojik destek sağlanırken, Sosyal Hizmetmetler İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir görevlinin refakat ettiği belirtildi.

“DİPLOMALARINI NEREDEN ALDILAR”

Öte yandan İzmirli kadınlar da yaşananları protesto etmek üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde eylem yaptı. Grup adına konuşan Pınar Demir, Kocaoğlu hamile olmasına rağmen tedavinin ilk zamanlarında iki kez genel anestezi uyguladığını hastanenin buna rağmen gebeliği sonlandırma kararı almadığını kaydetti. Demir, “Ayşe’nin koluna müdahale edilirken kendisine genel anestezi uygulanmış. Hamile kadınlara genel anestezi uygulanması zaten tıbben problemli bir şeydir. Bu koşullar altında kadının gebeliğini devam ettirmek tıp eğitimi almış bir insanın yapmayacağı bir şey. Diplomalarını nereden aldıklarını sormak istiyoruz. İki kez genel anestezi uygulanmış ve gebeliği devam ettirilmiş” dedi.

“KOLUNDA CİDDİ ENFEKSİYON VAR”

Ayşe Kocaoğlu’nun sözlü bir biçimde kürtaj talep ettiğini ifade eden Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Başhekim kesinlikle bunun bu hastanede gerçekleştirilmeyeceğini, bu eylemi ancak Buca’daki hastanede gerçekleştirebileceklerini söylemişler. Ayşe burada 15 gündür burada bulunmasına rağmen Buca’daki hastaneye sevk edilmemiş ve kürtaj işlemi gerçekleştirilmemiştir. Mezunun basına yansıması ile beraber bu uygulamayı devam ettiremediler. Ayşe enfeksiyona rağmen özel bir odada kalmıyor. Kolunda ciddi bir enfeksiyon var. Koşullarının iyi olduğu söylenemez.”

ÖZEL HAYATI ÜZERİNDEN DEDİKODU YAPILIYOR

Demir, Kocaoğlu’nun sağlık durumundan çok özel hayatı ile ilgilenildiğini ve bu sebeple hastanede Kocaoğlu hakkında dedikoduların çıktığını dile getirdi. Pınar Gayıp ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Dün Ayşe için kürtaj kararı alındı. Süreci takip edeceğiz. Kürtaj haktır, kadın beyanı esastır. Kadının bedeni üzerindeki karar kadına aittir. Bu hastanede kadın bedeni üzerindeki karar çiğnenmeye çalışılmıştır.”