Genç kız 4 gündür kayıp

Genç kız 4 gündür kayıp

İzmir'de işe gidiyorum deyip evden çıkan 17 yaşındaki genç kız 4 gündür kayıp.

İzmir’de ‘işe gidiyorum’ diyerek evden çıkan 17 yaşındaki Gülsen Emine'den 4 gündür haber yok. Ailesi hayatından endişe ediyor.

Genç kız pazar günleri 12.00’de iş başı yapmasına rağmen o gün saat 10.00 sularında 9 yaşındaki kız kardeşine ‘işe gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı. Saat 12.00’yi geçince  patronu Alp ailesini arayarak Gülsen Emine Alp’in işe gelmediğini söyledi. Kızlarını arayan Alp ailesi, telefonu kapalı olunca emniyete haber verdi. Dört gündür kızlarından gelecek müjdeli haberi bekleyen baba Abdulkadir Alp, “Kaçırıldığından şüphe ediyoruz. Kızım, pazar günleri kuaför dükkanını saat 12.00’de açıyor. O gün saat 10.00 sularında evden çıkmış. Belki kaçıran kişi bir yerde çay içmeye davet etti, sonra da alıkoydular ve göndermediler. Kızım herkese güvenen bir insan. Kızım kaçmış olsa dahi, bir şekilde haber versinler sağ olduğunu bileyim. Kaçıran kişi de bir yanlış yapmışsa gelsin haber versin. İşin ucunda ölüm yok. Yeter ki kızıma zarar gelmesin” diye konuştu.

“GÖRÜŞTÜĞÜ BİRİ OLSA SÖYLERDİ”
Kızının evden kaçacak biri olmadığını, bir erkek arkadaşı olduğu zaman kendileriyle paylaştıklarını kaydeden baba Alp, şunları söyledi: “Görüştüğü biri olsa mutlaka beni bilgilendirir. Biz, baba-kızdan ziyade iki arkadaş gibiyiz. Bir şeyini saklama ihtiyacı duymaz, ben de saklama ihtiyacı bırakmam. Bir gün haber alamadığım an burada neler çekeceğimi bilir. Beni bir saat bile habersiz bırakmaz.”

ESKİ ERKEK ARKADAŞIYLA GÖRÜLDÜ İDDİASI
Kızının en son eski erkek arkadaşıyla görüldüğünü öğrendiğini belirten acılı baba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Az önce telefon geldi. Kızımın en son eski erkek arkadaşıyla görüldüğü söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyoruz. Eski erkek arkadaşını tanıyoruz. Aradığımızda bilgisinin olmadığını söylemişti. Yeryüzünde en çok değer verdiğim şey üç kızım. Onlar için ölürüm, bir dediklerini iki etmem. Hata yapmış olsa dahi şiddet göstermem, baskı uygulamam. İstemeye gelseler zaten veririm. Doğal olarak kabul edecek bir yapıdayım.”

EN SON KARDEŞİYLE KONUŞTU
Gözyaşları içinde kızından haber bekleyen anne Muazzez Alp de, “Olaydan bir gün önce iş yerinden ben aldım. Telefonuna kontör yükledi, ertesi günü kaybolunca telefonu kapandı. Kızımı sağ salim ortaya çıkarsınlar. Benim tek istediğim o” dedi. Genç kızı son gören kişi olan kardeşi Alev Gizem Alp ise “İşe gittiğini söyledi, öptü gitti. Ben işe gittiğini sandım. Her zamanki gibi öptü, üstümü örttü ve anahtarı alıp gitti” diye konuştu.