Gencin akılalmaz ölümü !

Gencin akılalmaz ölümü !

Fotoğraf çekmek için çıktığı kayalıklardan düşerek öldü.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Saldere Vadisi'ne arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çekmeye giden 30 yaşındaki Savaş Tunç, dengesini kaybederek kayalıklardan uçuruma düşerek öldü.

Ovacık'ın Çambulak Köyü Saldere Vadisi'ne 3 arkadaşıyla birlikte fotoğraf çekmeye giden evli ve 1 çocuk babası Savaş Tunç, çıktığı kayalıklarda fotoğraf çekerken dengesini kaybederek uçuruma düştü. Arkadaşları sarp ve kayalık olan uçuruma inemeyince durumu jandarmaya bildirdi. Ovacık Jandarma Komutanlığı'nın bilgi vermesi üzerine bölgeye Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı Sikorsky helikopterle jandarma arama kurtarma ekibi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurma ekiplerini gönderdi. Sarp ve kayalık olan bölgeye helikopter dakikalarca havada keşif yaptıktan sonra uygun bir alana güçlükle iniş yapabildi. Ekipler helikopterden indikten sonra Savaş Tunç'u bulunduğu uçurumdan ağır yaralı olarak güçlükle çıkardı. Savaş yapılan müdahaleye rağmen helikoptere yetiştirilemeden hayatını kaybetti.

Savaş Tunç'un cesedi helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Savcının talimatı üzerine cenaze kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Elazığ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.