Gençler Eğleniyor Ebeveynler Eğleniyor Topçu Meydanı Şöleni

Gençler Eğleniyor Ebeveynler Eğleniyor Topçu Meydanı Şöleni

Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor" projesi kapsamında Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda Gençlik Şöleni yapıldı.Şölende açılış konuşmasını yapan Türkiye Yeş...

Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor" projesi kapsamında Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda Gençlik Şöleni yapıldı.

Şölende açılış konuşmasını yapan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, gençlere Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tarihini kısaca anlattıktan sonra toplumu tehdit eden zararlı alışkanlıklar konusunda bilgi verdi. Çelik, zararlı alışkanlıkların ilgi ve sevgi eksikliği olan ailelerde görüldüğünü, ebeveynlerin çocuklarını bu zararlı alışkanlıklardan ve çevrelerden korumalarının tek yolunun onları sevmek, bu sevgilerini hissettirmek, onları birer birey olarak kabul etmek, onlarla sağlıklı iletişim kurmak, çevrelerini ve arkadaşlarını tanımak olduğunu söyledi.

Her türlü zararlı alışkanlığın “Bir kereden bir şey olmaz” sözüyle başladığını hatırlatan Çelik, bilhassa anne-babaların çocuklarını önemsemeleri, onları sıkmadan, zorlamadan kontrol etmeleri, gençleri bu konularda bilgilendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Program, sanatçı Ali Toprak ile Grup Hidayet’in söylediği şarkılar ve ezgilerle devam etti. Halay çeken ve doyasıya eğlenen gençlerden bazılarına mikrofon uzatılarak şölende onların da şarkı söylemesine fırsat verildi. Daha sonra, programa katılan gençlere Yeşilay logolu tişört, bileklik ve broşürler dağıtıldı.