Genelkurmay ile Oramiral Güner mahkemelik oldu

Genelkurmay ile Oramiral Güner mahkemelik oldu

Genelkurmay, emekli Oramiral Nusret Güner'i mahkemeye verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına tepki için TSK’dan istifa eden eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner’i Genelkurmay’a yönelik eleştirel tweet’leri nedeniyle savcılığa şikâyet etti.

Güner’in Askeri Ceza Kanunu’nun 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngören 95/4 maddesindeki ‘Astlık-Üstlük’ münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye yönelik hareketlerde bulunduğu iddia edildi.

GÜNER POLİSE İFADE VERDİ

Güner’in ise önceki gün Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden kendisine gelen telefon üzerine soruşturmadan haberdar oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner’in talimatla ifadesinin alınmasını istemişti. Güner, Genelkurmay’ın kendisine yönelttiği suçlamaya yönelik olarak poliste ifade verdi.

TWITTER'DAN SERT SÖZLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, mayıs ayı sonunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından planlanan ve Antalya Körfezi’nde icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılmış, denizci üniformasıyla medya mensuplarının karşısına çıkmıştı. Emekli Oramiral Nusret Güner ise Özel’in tatbikata katılmasını 1 Haziran’da Twitter hesabından şöyle eleştirmişti: “Genelkurmay Başkanı amiral üniformasıyla Beyaz Fırtına Tatbikatı için Donanma’da. İyi ki o lekesiz, bembeyaz, kutsal üniformayı zamanında çıkarmışım. Donanma’nın albay ve amirallerinin yüzde 80’ini tasfiye edenler/ buna ses çıkarmayanlar utanmadan Donanma’ya geliyor. Utanmayanlar da onu karşılıyor.”