Gerekli Önlemleri Almayan Maden Ocakları Kapanacak

Gerekli Önlemleri Almayan Maden Ocakları Kapanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan 81 ilde yapılan “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Semineri” bugün Giresun’da yapıldı.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan 81 ilde yapılan “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Semineri” bugün Giresun’da yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Düvenliği Daire Başkanlığı Piyasa Gözetim ve Denetim Daire Başkanı Sedat Yenidünya, "Hiçbir maden insan hayatından değerli değil. Yeterli önlemleri almayan maden ocakları kapanacak ve çalışmaları durdurulacak" dedi.

Madenlerin yüksek riskli, çok tehlikeli sınıfta yer alan iş kazalarının sıkça görüldüğü bir iş sahası olduğunu kaydeden Yenidünya "Onun paralelinde maden ne kadar değerli olursa, ne kadar kapasitesi yüksek bir maden olursa olsun orda ki bir insanımızın canından değerli değil. Eğer gerekli önlemleri almamışsa, risk teşkil ediyorsa o maden kapanacak, durdurulacak. Bu kanunun getirdiği yükümlülükler gereği eğer bu önlemleri almıyorsa kapanacak” diye konuştu.

Dün Samsun’da bir fabrika binasının bir kat atmak için başlattığı çalışmada yaşanan göçükte iki çalışanın hayatını kaybetmesini değerlendiren Yenidünya ”Bir kat değil, 111 kat atılsa da çalışanımızın bırakın canını, bir serçe parmağını bile karşılamaz. Bu kanunun getirdikleri, riskleri öngörmeye, provatif bir yaklaşım getiriyor. Sadece riskleri değil önlemeye eğer önleyemiyorsan iş yerini kapatmaya kadar öngörüler getiriyor. Bizim beklentimiz uzun vadede sadece çalışanlarda değil tüm toplumda bu kültürün gelişmesi” şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılım altında gerçekleşen seminere Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, bazı ilçe kaymakamları ve işverenler, çalışanlar ve ilgili kişiler katıldı.