Gezi midibüsü baraja uçtu

Gezi midibüsü baraja uçtu

Nevşehir’den geziye gelen öğretmen ve ailelerini taşıyan midibüs Çamlıca-3 Baraj gölüne uçtu.

Kazada 8 kişi öldü, üçü ağır 21 kişi yaralanırken beş kişi de kayboldu.

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde içinde 34 kişinin bulunduğu bir gezi midibüsünün Çamlıca 3 Barajı’na düştüğü kazada 8 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Karacaşar Beldesi İlkokulu ile ilçe merkezindeki Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu öğretmen ve aileleri, 1 Mayıs emek ve dayanışma günü tatili nedeniyle midibüsle Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelaleleri’ni gezmeye gitti. Geziye çıkanların bulunduğu Karacaşar Belde Belediyesi’ne ait midibüs, Kapuzbaşı’na giderken, Yeşilköy yakınlarında dün Çamlıca-3 Baraj Gölü’ne uçtu.

1.20130502072505.jpeg

 Şoför: Frenler tutmadı
Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, baraja düşen midibüste 34 yolcunun bulunduğunu belirtti. Kayıp olan beş kişi için arama çalışmalarının başladığı söyleyen Yılmaz, bir yaralının da helikopter ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Yaralılardan Fen bilgisi öğretmeni 4.5 aylık hamile Aydan Arısoy ve eşi Çağlar Arısoy ambulans helikopterle, kimlikleri belirlenemeyen 2 yaralı da ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine kaldırıldı. Öğretmen Aydan Arısoy, acil serviste tedavi altına alındı.
Kazada ölenlerin adları şöyle: Vedat Ali Gür, Hüsnü Selim Koçak, Münifet Koçak,Hümeyra Bozkurt, Eren Bozkurt, Handan Aydın Ödemiş. Yaralı bidibüs şoförü Faruk Başavcı, Jandarmaya verdiği ifadesinde frenler tutmadıı için kazanın meydana geldiğini söyledi.