Gezi sitesinin 1 numarasında Gelibolu var

Gezi sitesinin 1 numarasında Gelibolu var

Dünyanın önde gelen gezi-seyahat ve gezi-rehberi sitelerinden Lonelyplanet, üyelerinin görüşleri ile kendi deneyimlerini birleştirerek 2015 yılında ziyaret edilmesi gereken 10 bölgeyi belirledi. Site, birinci sıraya yerleştirdiği Gelibolu Yarımadası'nın.

Dünyanın önde gelen gezi-seyahat ve gezi-rehberi sitelerinden Lonelyplanet, üyelerinin görüşleri ile kendi deneyimlerini birleştirerek 2015 yılında ziyaret edilmesi gereken 10 bölgeyi belirledi. Site, birinci sıraya yerleştirdiği Gelibolu Yarımadası'nın mutlaka gezilip görülmesini okurlarına tavsiye etti.

Özellikle insanların çok fazla tercih ettiği turistik yerler dışındaki bölgeleri tavsiye eden Lonely planet, Çanakkale Savaşı hakkında bilgi verdi. Gelibolu'nun yakınında görülebilecek yerlere de değindi.

Sitenin görülmesi gereken şehirler listesinin başında ise ABD'nin başkenti Washington yer aldı. Ülkeler sıralamasında ise Singapur birinci oldu. 10'ar mekanın yer aldığı bu listelere ise Türkiye ya da Türkiye'den bir şehir giremedi. CİHAN