Gıda Ve Gıda Teknolojileri Fuarı Başladı

Gıda Ve Gıda Teknolojileri Fuarı Başladı

'FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudrettin Arzu, İzmir'in Paris Gıda Fuarı'yla yarışması...

'FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudrettin Arzu, İzmir'in Paris Gıda Fuarı'yla yarışması gerektiğini söyledi.

Gençiz Fuarcılık tarafından, katılımcı firmalarının hedef kitlesi ile buluşmasına olanak sağlamak amacıyla düzenelen FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Ahmet Güldal başta olmak üzere çok sayıda oda, dernek ve birlik başkanı açılış törenine katıldı.

FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudrettin Arzu, kentin gıda fuarı konusunda hedefinin Paris olduğunu belirtti. Arzu, İzmir'in bugüne dek gıda fuarcılığı alanında hak ettiği payı alamadığını aktararak, "Hedefimiz İzmir'in Paris Gıda Fuarı'yla yarışmasıdır. Elimizden gelen her türlü desteği de vermeye hazırız" dedi.

Bakan Yardımcısı Arzu, önümüzdeki dönemde en stratejik sektörün gıda olduğunun altını çizerek, 10 yıl önce 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatın bugün 18 milyar dolara çıktığını, 2023 yılı hedefinin 40 milyar dolar olduğunu söyledi.

YENİSİ BİLE AZ GELECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, İzmir'in fuarlar kenti olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Yıllar önce başlattığımız ihtisas fuarcılığına bugün bir yenisini daha ekliyoruz. Bu fuarın, yakın bir gelecekte yeni fuar alanın bile dar geleceği bir fuar olacağına inanıyorum. Gelecek firmalara yer bulmakta bile zorlanacağımız, yeni bir MARBLE veya gelinlik fuarı olacağına inanıyorum."

Türkiye'de ilk kez Tarım Daire Başkanlığı'nı kuran belediye olduklarını aktaran Aydoğan, "Gıda, yani sağlıklı gıda iyi bir çevreyle birlikte olur. Organik tarımda da en başarılı illerden biriyiz. Süt ve süt ürünleri ile kuru, yaş meyve ve sebze de çok iyi bir konumdayız. Bu fuar aracılığıyla üretilen gıdalarımızın tüm dünyaya daha iyi tanıtılacağına inanıyorum" diye konuştu.

ÖNEMLİ ADIM OLACAK

Gençiz Fuarcılık Genel Müdür Osman Gençer, İzmir'in gıdada büyük bir potansiyele sahip olduğunu ama bunun iyi değerlendiremediğini belirtti. İzmir'de ilk kez yapılacak bu fuarın önemli bir adım olacağını vurgulayan Gençer, yakın gelecekte ulusal ve uluslararası alanda en büyük fuarlardan biri haline geleceğine inandıklarının altını çizdi.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR

Konuşmaların ardından önce açılış kurdelesi, ardından da fuar pastası kesildi. Açılışa katılanlar, sonrasında stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Anadolu Down Sendromu Derneği üyesi çocuklar da hünerlerini sergiledi

Fuarda yerli ve yabancı 150 firma kurdukları stantlarda unlu mamüllerden, süt, yumurta ve yöresel ürünlere kadar pek çok ürünü tanıtacak; çeşitli alım heyetleri de görüşmeler yapacak. Fuar kurulan diğer bir holde ise modern üretim teknolojileri tanıtılacak. 4 gün sürecek fuarda Türk-İran İşadamları Zirvesi, Süt Sektörü Vizyonu, Bilinçli Gıda Tüketimi sempozyumlarını yanı sıra "Genç Aşçılar" yarışması ve "Yemek Şov' gösterisi yapılacak. 23- 26 Ekim tarihlerinde açık kalacak fuar her gün 11.00- 19.00 saatleri arası gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI BAŞLADI

GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI BAŞLADI

GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ FUARI BAŞLADI