Giresunda Mezarlıkta Kıble Tartışması

Giresunda Mezarlıkta Kıble Tartışması

Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Kaşdibi köyünde bulunan bir mezarlıkta mezarların farklı yöne bakması dikkatleri çekiyor.

- Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Kaşdibi köyünde bulunan bir mezarlıkta mezarların farklı yöne bakması dikkatleri çekiyor.

Mezarlıkta farklı yönlere bakan mezarlardan birinin mutlaka yanlış olduğunu belirten köy sakinlerinden Cumhur Baki Kahyaoğlu, imamların farklı yorumlar yaptığını da belirterek, vatandaşı endişelendirmek istemediğini söyledi. Kahyaoğlu “Uzun yıllardır bu mezarlık burada. Birçok vefat edenimiz bu mezarlıkta yatıyor. Durum trajikomik bir hal aldı. Acaba hangi mezarımızın yönünün doğru olduğunu bilemiyoruz. Cenazeleri defnederken mezarların böyle olduğunu görünce hocalarımıza sorduk. Hocalarımız ise bir kazım yanlışı olduğunu belirtiler. Hocalarımız kazan kişiler tarafından böyle yanlış kazıldığını ve kimseye danışılmadan bu işlemlerin yapıldığını belirttiler" dedi.

Köy sakini Kahyaoğlu, mezarların yeniden kazılıp düzeltilip düzeltilmeyeceği konusunda ise tereddüt yaşadıklarını sözlerine ekledi.

GİRESUN'DA MEZARLIKTA KIBLE TARTIŞMASI

GİRESUN'DA MEZARLIKTA KIBLE TARTIŞMASI

GİRESUN'DA MEZARLIKTA KIBLE TARTIŞMASI