Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma Davasında Görüntüdeki Polis Soruldu (2)

Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma Davasında Görüntüdeki Polis Soruldu (2)

ARAMAYA YÖNETEN AMİR DİNLENDİİzmir'de, muvazzaf asker ve sivil 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının görülmesine, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen aranın ardından devam edildi. Duruşmada, davanın...

ARAMAYA YÖNETEN AMİR DİNLENDİ

İzmir'de, muvazzaf asker ve sivil 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının görülmesine, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen aranın ardından devam edildi. Duruşmada, davanın iki numaralı sanığı durumundaki Narin Korkmaz'ın, evindeki aramayı yöneten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde amir olarak görev yapan Yaser Özoğul, dinlendi. 7 Ocak'ta İzmir Liman İşletmelerine yönelik operasyonu yöneten ekipte yer alan, görevden almaların başlamasıyla, emniyet müdürlüğüne ait bilgisayarların hard disklerini değiştirdiği için, meslekten ihraç edilen Yaser Özoğul, mahkeme heyetinin ve avukatlarının sorularını yanıtladı. Narin Korkmaz'a ait evde arama başlamadan önce herkesi alt katta toplayan, sonrasında da, bir polis memurunun tek başına yukarıya çıktığı görüntüleri Yaser Özoğul'a da soruldu. Özoğul, o anı hatırlamadığını ancak, polis memuru Ali Bekar'ın, merdivenlerin üzerinde bir yerde durduğunu tahmin ettiğini, içeriye girdiğini düşünmediğini söyledi.

Yaser Özoğul, avukatlara Narin Korkmaz'a ait hard disklerin imajlarının 'Teknik yetersizlik' nedeniyle alınmadığını söyledi. Özoğul, hard disklere el konulmasıyla ilgili hakim kararı olmadığına yönelik soruya ise, "İşin aciliyeti vardı. Gecikmesinde sakınca olabilirdi. Eldeki arama kararına göre el konuldu" dedi.

Aramanın CMK'ya aykırı olarak hava karardıktan sonra saat 20.30'da neden yapıldığı sorulması üzerine Özoğul, soruşturmayı yürüten savcının verdiği arama kararının ellerine saat 19.00'da ulaştığı yanıtını verdi.

Soruşturmanın asker sanıklarından Oğuz Okuyucu da, Narin Korkmaz'ın evinde ele geçirilen hard disklere TÜBİTAK raporuna göre, verilerin çoğunun 7 Nisan 2012 gününde kaydedildiğini, söyledi. Okuyucu, ardından da, 8 Nisan 2012 tarihinden arama yapılan 9 Mayıs 2012 tarihine kadar, teknik ve fiziki takip altında olan Narin Korkmaz'ın İzmir'deki evine gelip gelmediğinin bu veriler ışığında tekrar incelenmesini talep etti. Duruşmaya, 27 Ekim pazartesi günü devam edilmek üzere ara verildi.