Gizli operasyon belgesi PKK'nın eline geçti !

Gizli operasyon belgesi PKK'nın eline geçti !

PKK'ya karşı Yüksekova'da yürütülen operasyonun planları teröristlerin eline geçti.

Sur, Cizre, Silopi ve İdil’in ardından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öngörülen terör operasyonunun “gizli” planı PKK’nın eline geçti. Valilik Kriz Merkezi’ndeki harekat belgesi PKK’ya yakın bir internet sitesinde yayımlandı.

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre PKK’nın ‘özyönetim’ ilan etmeye çalıştığı Yüksekova’da teröristlerin temizlenmesini amaçlayan harekat planlarına ilişkin gizli yazı, meçhul bir şekilde hain örgüte sızdı.

Hakkari Valiliği’nde yaşanan belge güvenliği skandalı sonrası Bilgi Teknolojileri Kurumu örgüt güdümündeki internet sitesinin erişimini yasakladı. Bu olay, Valilik’te ‘köstebek’ şüphesi doğurdu. Sızan toplantı evrakı nedeniyle soruşturma başlatıldı.

İşte skandalın ayrıntıları:

GİZLİLİK DERECESİ OLAN YAZI 21 ŞUBAT’TA DEŞİFRE EDİLDİ

10 Şubat’ta Hakkari Valisi Yakup Canpolat başkanlığında Yüksekova Polis Evi’nde yapılan güvenlik zirvesine, içlerinde Yüksekova Tümen Komutanı, Dağ Komando Tugay Komutanı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ile MİT Bölge Müdürü’nün yer aldığı üst düzey görevliler katıldı. Yüksekova’da düzenlenmesi amaçlanan operasyona ilişkin önemli istihbarat ve harekat bilgisinin kayda girdiği Kriz Merkezi’nin ‘gizlilik’ dereceli evrakı 21 Şubat günü PKK’nın yayın organı olarak bilinen bir sitede deşifre edildi. Erişimi yasaklanan sitede yer alan gizli evrakta valinin başkanı olduğu kriz merkezi üyelerinin isimleri açıklandı.

PKK, SKANDALI PROPAGANDA MALZEMESİ OLARAK KULLANDI

Operasyon konusunda ilgili kamu kurumlarına ‘emir’ niteliğinde yükümlülükler getiren Kriz Merkezi’nin harekat sırasındaki koordine görevinin belgede detaylı olarak anlatıldığı görüldü. Toplantı karar tutanağında sık sık, ‘operasyonlar esnasında’ ibaresinin vurgulanması dikkat çekti. Sızdırılan toplantı karar tutanağı, Yüksekova’da asker ve polisin ortaklaşa olarak tasarladığı operasyonun detaylarını açığa çıkarttı. Operasyon öncesi ‘ön alan’ PKK, bu skandalı propaganda malzemesi olarak kullanmaya başladı. Valilik belgesi örgütün güdümündeki diğer yayın organlarında da “Gever’e gizli operasyon belgesi ortaya çıktı” başlığıyla haber oldu.